Sziasztok Sama-lakók!

Nemtudom feltünt-e nektek a néhány apró változás, melyet a blog.hu eszközölt, de nekem feltűnt, kicsit utánaolvastam és kiderült, hogy lenne miről beszélnünk, a továbbiakat illetően.

Először a rossz hír: többé nem tudnak commentelni a be nem jelentkezett látogatók, ami jelentősen leszűkiti a kommentelők számát, ez elég nyilvánvaló és otromba marketing a blog.hu részéről, amivel megpróbálnak mindenkit saját rendszerükbe terelni, de végső soron érthető az elvárás, hogy mindeki aki a rendszerüket akár csak egy komment erejéig is igénybe veszi, az regisztráljon náluk. Ez van.

Van viszont egy sokkal érdekesebb változás is, ez pedig a blogok gazdáinak enged bizonyos beleszólást az oldal reklámstratégiájába. A blogok gazdái eldönthetik, szeretnének-e reklámokat és ha igen, akkor menedzselni is tudják reklámhelyeiket, valamint részesedést is kaphatnak az így származó bevételből, ha nem restek saját reklámokat is kirakni az oldalra példáuk AdSense vagy eTarget segítségével, ahonnan ingyen beszerezhetőek a reklámok és a bevételből részesedés illeti a reklámfelület gazdáját, tehát minket. Ezesetben a blog.hu és az index saját reklámai és a blog-gazda reklámai fele-fele arányban kerülnek ki a blogra. (Pontosabban oldalletöltésekként cserélődnek a reklámok)

Dönthetünk úgy is, hogy nem kívánjuk reklámokkal terhelni a blogot, ezesetben viszont nem kerülhetünk ki az index blog-dobozába, amivel publicitástól és preztizstől eshet el a blog.

Arra kérlek tehát titeket, mondjátok el a véleményeteket, mit szeretnétek, hogyan tovább. Én részemről a visszafogott reklámok híve vagyok, minden vágyam kikerülni az indexre, ezenkívül AdSense accountom is van, tehát tudnám hozni a saját reklámokat, melynek bevételéből ha lesz ilyen, természetesne minden poszt-író részesülhet, ennek a szisztémáját is ki kéne találni, bár jelzem előre, amig a blog nem túl látogatott, addig ebből nem sok pénz származik, de tapasztalatnak sem utolsó.

Mivel én úgy döntöttem, hogy online marketinkből szeretnék pénzt keresni, ezért is megköszönném ha engedélyeznétek a reklámokat, hogy kitapasztalhassam a sama-n keresztül a rendszer (AdSense) működését. Valamint arra is kiváncsi vagyok, hogy a blog.hu hogyan oldotta meg a reklám-kezelést. 

Szóval remélem áldásotokat adjátok rá, ha pedig nem akkor kéretik megnevezni a kifogásokat.

Várom a hozzászólásokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr15836088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ewqcska 2008.12.22. 05:20:02

es mi lenne ha csinalnank egy masik blogot erre a celra? es akkor kitalhatsz egy ivet egy tema kort amivvel majd foglalkozik a blog

ewqcska 2008.12.22. 05:22:55

ja es azert nem posztolok soha mert nem vagyok jogosult ra.

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 08:30:29

Csinalhatunk egy masikat amin mehetnek kifelé a dolgok reklámmal mindennel, ez meg megmaradhat belsőnek, bár mivel a belsőre is ráakadhat bárki, lehet mégis csak egy blogba kéne tömöríteni a két dolgot, meg félek az lenne a vége, hogy az egyik elhalna. De azért meggondolandó. Máris kapsz jogot az íráshoz pill! (miértnem szóltál eddig?)

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 08:33:18

uliczki|gmail.com ide kiment egy meghívó neked még a barna küldte szerintem és nem kattintottál rá. küldenék újat, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a címed él, szóval mond a címet amire küldhetem!

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 08:33:53

Egyébként a Kristóf, a Réka és a LaciPeti se vették föl a szerkesztői jogviszonyt. :) Szóval hajrá!

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 08:36:02

Hahah Barnának bezzeg három accountja is van! :D

ILLED 2008.12.22. 15:01:22

Naná! :) Neked is legalább 2 arculatodat jegyzi a Sáma. :)

Amúgy télleg minden régi #Sama lakónak küldtem meghívót, még Dorusnak is akartam. :) Flekonak is van szerkesztői jogsija, mert ő nem ..szott aktiválni. Egy posztját jegyzi is a Sáma. :P

Amúgy a véleményem a dologról: Nagyon izgat engem is a kérdés, már régóta gondolkodom rajta. Eddig arra jutottam, mint már írtam, h lemondtam arról, h valami extrajót csináljunk a Samából, mert egész egyszerűen nagyobb a kezdeti lendület, mint a tényleges energia.

De tökre lenne kedvem ahhoz, hogy neten megírjam időnként a jó kis vélemyényemet, amely szerintem értékes lenne, és gyűjthetne maga köré olvasókat. És úgy látom Neked is.

Ellenben a jelenlegi Sama annyira jó! Én legalábbis nagyon élvezem! Kár lenne egy ilyen komolykodós cuccal tönkretenni.

Éppenezért azt ajánlom, bontsuk valahogyan kétfelé. A baráti kör Samája és a nagyközönségnek szóló Sama. Kis Sama és nagy Sama.

Tchnikailag: legyen 2 kategóriája a posztoknak. Egy alap, amit lát az ember belépéskor, és ott legyen egy link a kissamára, ahol mi magunk beszélgetnénk és továbbra is ugyanez lenne, mint most.

Mind2 egy blogon belül, hirdetésekkel. És akkor nem zavarná a lóbaszós videót a poétika és fordítva. :) Na?

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.22. 15:44:02

lóbaszásér pénzt keresni? bármikor! :)
várom az ötleteket és a zsét a számlámra! :)

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 15:46:10

Nem-nem igazatok van, ez két külön dolog, és legyen is akkor neki két külön blog. Reviduálom az előző háeszem, a két blog talán a legüdvözítőbb megoldás, nem kell összekötni a kellemeset a kellemes és pénzessel, jobb a békesség. Meg technikailag is kicsit izzadós amit mondasz, a két blog jobb, de akkor ki kell találni a másiknak (a nagynak) az arculatot, mer jobb megtervezni legalább alapvetően, mint bummbele. Mármint legalább egy név kéne, amit regelhetek.. :)

Egy név ami megragadja a nagy közös lényeget, egy név ami vonzó, de nem túl hivalkodó, egy szó ami majszolható!

Ötleteket kérek!

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 15:46:43

Jah és tettem reklámot a ddop.luzerklub.hu-ra meg lehet csodálni, persze mivel egy látogató se nézi mostanában, nem ártana már lerendezni egy bulit! :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.22. 15:53:48

hajrá... én mondtam a multkor, hogy még egy ilyen rizikót nem vállalok...ellenben a djzést szivesen :)

lehetne a jelszavunk mondjuk "ultrapasztőrizált valóság" :)

(tudom, hogy hivatalosan ultrapasztőrözött, de így jobban hangzik)

Dr. Zoidberg 2008.12.22. 16:19:49

Én névként a BangGang-re szavazok, nem elírás! :)

ddopos buli pedig kéne, mi volt a rizikó legutóbb, ez volt az első buli ahol a bevétel több volt, mint a kiadás! :)

ki akar bulit szervezni? kezeket a magasba! jelezném targyalasok fejében a deák új épületébe csinálhatnánk a hepajt, ami azt jelenti, hogy nem kell a hely fügvényében garasoskodnunk, viszont le kell szerveznünk egy komplett partit hangcuccal, progival, kampánnyal cakumpakk. A hangcucc a habonimbol megoldható, a kampány meg a progi az saját felelőség!

Ilyen on-line közösségi élettel ez piskóta. És meg is lett ígérve..

ewqcska 2008.12.22. 17:47:17

siman benne vagyok. majd ha hazaerek akkor segitek. utilapu lehetne az uj blog nev

ewqcska 2008.12.22. 17:50:56

valamiert nem tudom megoldaqni a dolgot, 2 neven vagyok regisztralva. ewq neven de oda valamiert nem tudok belepni mert azt hiszem elfelejtettem a jelszavam es ewqcska neven ot meg valamiert nem tudom aktival adminak

Dr. Zoidberg 2008.12.23. 07:56:43

valamiert elfelejtetted a jelszavad az ewqhoz? :P
ewqcska neven mi az a valami amiert nem tudod aktivalni?
gondolkozz a jelszón, mert az ewq kategoriakkal jobb, mint az ewqcska!

az utilapu nem rossz, de jó volna még pár ötlet! agyalok rajt.

A ddop-os lehetne márciusban, márciusi ifjak designnal! :)

beszéljetek hozzám srácok!

ILLED 2008.12.23. 13:14:06

Sztem legyen: nyominger.blog.hu :)

És a ddop-ban mindenképp támogatlak Titieket, ha nem kerül sok energiába. :) Azaz szóban táémogatlak Titeket! Hajrá!

ewqcska 2008.12.23. 14:26:28

mert valamai aktivalasi kod hibas amit elvileg magatol rakk be
es fogalmam sincs mi a kod annyira titkos.
barna es iden eljosz?

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.23. 14:31:30

a nyominger jó.

index.hu/politika/bulvar/durvaklima59/

Dénes te még élsz? -38 fok???????????????????????????

ewqcska 2008.12.23. 18:38:30

nalunk csk minusz 25 van atlagosan de mar ereztem minusz 32 is. ugy erzed mintha meztelen lennel es faj ha levegot veszel. csoppet sem vicces

ewqcska 2008.12.23. 18:39:15

ja es minusz 15ben siman szakad a ho nagyon sulyos

Dr. Zoidberg 2008.12.24. 23:24:20

tyű hát az jó sok cé-vitamin a Megyéhez képest.

Na Frodósra fordítva a showt, tényleg kéne még egy másik blog, de ezek az ötletek még korántsem az igaziak, szóval kicsit több fókusz és fantázia kéretik a netnek ebbe a zugába és akkor jók leszünk.

Mit szólnátok a Hámász hoz úgy írva hogy: hAMAS és akkor az visszafelé samah.. :). most komolyan milyen nick az, hogy sama? hogy juthatott ilyen eszébe a srácnak? Nem naon tudok vele mit kezdeni, szóval lehet inkább a témák mentén kéne elindulni. Mi az amit mi tudunk nyújtani, elfér egy webszájt keretei között és érdekelhet néhány embert?

A ddop-al meg sok meló van és kevés pénz, de imádják és minden buli egy új élmény! :) De mivel nincs Bea, Juhi meg ilyen szkeptikus (én is az voltam sokszor, de inkább csak fáradt, bocs érte, de ettől függetlenül eztet csinálni kell ha már bevállaltuk mer mi leszünk a szar-arcok sajnos ha van igeny csak eltunnek a szervezok), szóval mivel kicsit befagytak az izmaink, elkellne néhány segítő kar, meg agy.

Lehetne a blog nevének valami köze randevúhoz, kávézóhoz, egyszóval egy olyan hely ahol találkozunk még úgy is, ha messze járunk.

Hogy a témája mi lenne, az ugyan még kicsit vizenyős, de pl a politika, közélet, fun, esetleg divat, kultúra? Rékát meg a Kristófot is aktivizálni kéne, Csöngét is rá tudnám dumálni.. Kristófnak van szeme meg fotógépe, Réka, Csönge képzőművész szerűségek, Csöngének remek íráskészsége van, szóval ezek adottak egy jo kis közösségi bloghoz, a kérdés mi mit tudunk ehhez még adni néhány odamondós, összeszedetlen cikken és bumfordi verseken kívül? Nem is beszélve a youtube mocskáról.. :)

Gondolkodom.. Szerintetek?

Dr. Zoidberg 2008.12.24. 23:27:38

Dénes, te pedig jó volna ha írnál néha bejegyzést, szóval ne adjuk föl, ezt a loginolós dolgot ilyen könnyen.

Kezdjük előről, adj meg egy hasznalahto e-mail cimet (ne irj bele @-ot ha hasznalhatonak akarod tudni a jovoben is), en kikuldok ra egy uj meghivot lehet en is elkavartam valamit a userekkel, mivel nemrég váltottál!

ewqcska 2008.12.25. 06:04:16

legyen az hogy reggelek ujra lord_ewq néven és a vezetéknevem plusz hotmailra kuld el mert lehet hogy az a baj hogy 2 van a gmailes nevem allatt. majd szolok ha keszvan
süti beállítások módosítása