Leonar3Do

Címkék: tech magyarország leonar3do

2010.04.29. 17:22

Ma 3-kor mutatták be a Leonar3Do-t a Nyugatinál.

 

Srácok, kipróbáltam, és iszonyat jó dolog ez! A legnagyobb újdonság számomra, hogy felhasználóbarát szoftverrel készíthetünk 3D-s rajzot, vagyis inkább szobrot, és közben nézhetjük is. Tehát nem kell hozzá 3 db kétdimenziós ablak, amelyekben a különböző szögeket makettezük, hanem kapásból a 3D-s képet látjuk tényleg 3D-ben. Egy szemüveget kell feltennünk, a monitor felső élének sarkaira meg a közepére kell csiptetünk egy-egy érzékelőt, és már kézbe is vehetjük a speciális egeret, a szintén két gombbal rendelkező "madarat".



Egy 3D-s paintet, egy 3D-s amőbát, és egy 3D-s fallabdás játékot futtatak rajta, szétdobáltak mindenkinek egy-egy 3D-s papírszemüveget, majd kivetítőn faragtak egy szobrot. Újdonság az is, hogy nem egy egyszerű 3D-s képet látunk, amelyet forgathatunk a madárral, mert itt a fejünk mozgását is érzékeli a szerkezet, és a fejünk helyzetének megfelelő képet mutat, tehát akár be is nézhetünk a tárgyak mögé, olyan, mintha tényleg ott lenne. Persze ez csak a felhasználó szemüvegével működik, mely be van kötve, a kiszosztott szemüvegekkel továbbra is csak egy szögből láttuk a 3D-s képet. De mindez még csak a kezdet, hiszen elsősorban a hárdvert fejlesztették a Leo-nál, de erre szinte minden átvihető, amit ma a monitoron látunk, szóval csak várni kell a szoftverfejlesztésre, és nemsokára csézhetünk 3D-ben. Ha igaz, hogy kb. negyvenezerért hazavihetjük a felszerelést, akkor mire kifejlesztik rá a normál szoftvereket, egy májerebb egér áráért ezt is elhozhatjuk.


Megkérdeztem a feltalálót, és sajnos a madár elnevezést lefordítják bird-re, pedig milyen jól hangzott volna, ha mindnhol mádár-nak mondanák, mi lennénk, a mádár-ok... :D Egyes részek azért még így is mutatják a cucc származását (piros-fehér-zöld).

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr511962385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zoidberg 2010.05.05. 19:36:16

szerintem menő! szólj ha megvan. :)
süti beállítások módosítása