rövid, gatyás nap

2010.03.27. 19:33

Kedd, 16:00, Gödör fönn a lépcsőknél.

Megjelenés, amiben csak akartok. Sör-bor bekészítése ajánlott. A nem megjelenés ellenjavalt.

Uff.

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr421873495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2010.03.27. 21:54:59

Mr_Master (alias Killman) likes it.

Dr. Zoidberg 2010.03.29. 12:36:59

=] rászántad magad a regelésre flekó? :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2010.03.29. 13:24:20

pff... ezekszerint fleko is jön? és barna?dénes?krinya?

Dr. Zoidberg 2010.03.29. 14:02:19

csak egy tipp volt, nem tudom ő-e. srácok remélem gyünnek, majd még fölhívjük őket holnap.

ewqcska 2010.04.14. 11:58:08

Valaki megtudja nekem mondani, hogy frecska márk hogy halt meg?

Dr. Zoidberg 2010.04.14. 12:19:25

Én úgy tudom elütötte az éjszakai busz. De kéne írni az anyjának, hogy mi történt, és, hogy hol/mikor lesz a temetés, bár erről lehet, hogy már lekéstünk.

:(

Dr. Zoidberg 2010.04.15. 00:50:54

Ez bazzeg.. Asszem vége az önfeledt éjszakai 6osozásnak.. Szerencsétlen Márk gyerek, ilyen keserves és értelmetlen módon meghalni.. Mondanám, hogy nyugodjon békében, de még nem egészen fogtam föl.. Én találkoztam vele télen, buliztunk, hosszan (és ittasan) dumáltunk, épp azt ecsetelte, hogy egyszer majdnem meghalt, és, hogy elég nagy mázlija volt.. +Lecsaptam egy kiscsajt a kezéről, nem túl erőszakosan, de mégis, nem szabadulok a gondolattól.. Anyukája, hogy ki lehet..

Szóval srácok, temetés? Rákérdez valaki? :S Vagy hagyjuk, annyira nem voltunk jóba vele, ne álszenteskedjünk? Lehet jól esne szegény anyjának.

ILLED 2010.04.15. 09:25:39

Én azt hallottam, hogy a családja és baráti köre egy bakonyi kirándulás alkalmával fogja szétszórni a hamvakat.

ewqcska 2010.04.15. 10:33:25

ez még változhat... én elmennék, ha még álszent is.

Dr. Zoidberg 2010.04.15. 13:32:05

ha változik, menjünk!

ewqcska 2010.04.15. 14:35:34

pénteken vagy szombaton ráértek velem egy szulinapi sort meginni? fleko te is gyere

Dr. Zoidberg 2010.04.15. 17:31:42

persz. én ma is megyek be citybe, hivatalos ügyben, de csak leadni valamit és ha már ott vagyok szívesen találkoznék valakivel.. ?

ILLED 2010.04.21. 15:10:25

És a legenda: Megcselekedtük. :)

Dr. Zoidberg 2010.04.21. 20:34:27

grat srácok. azé' remélem eccer szóltok nekem is emberi időbe, és megmutatjátok a szentély titkos bejáratát.. :)

ez elég gázul hangzott, de sebaj! amúgy nem aludtam mikor hívtatok, csak Csönge már igen, meg éjjel 3kor elég nehéz innen bejutni. De nemsoká' már a 13-ba fogok csücsülni és bicajjal bármikor bárhova!!

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 13:42:21

Ezzel a kommentel értek egyet leginkább:
"Azért még vannak olyan szerencsés emberek ebben az országban, akinek az a legfontosabb dolgok, hogy azzal foglalkozzanak, hogy hány izraeli érdekeltség működik Magyarországon. Persze mindezt azért, hogy a sok sötét antiszemita, idegengyűlölő jobbikos stb. szarházinak legyen min nyáladzania.

Ki a tökömet érdekel, hogy az izraeliek mennyit fektetnek be Magyarországon? Miért ne tehetnék? Mitől más egy izraeli vállalkozó pénze, mint egy németé vagy angolé?"

a mandiner is kiszolgálja az antiszemitizmusra való igényt, a kommentelés révén. akinek a Zsidók a főellenség, nem ettől fog megvilágosodni, akinek meg kicsit szofisztikáltabb képe van a világról, az tisztában van ezzel statisztika nélkül is kb.

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 13:43:08

Jah ez itt még az érdekes:
"Amúgy a zsidók már 20 éve foglalják Magyarországot. Bár ha választani kell a nacionalista oroszország vagy a zsidó nyugat között akkor köszönöm, a 45 évnyi kommunizmus után maradnék a zsidó nyugatnál."

agreed.

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 13:46:23

">>"A megoldás, hogy - mintahogy minden más idegen érdekek esetében - érdekazonosság esetén együtt működünk minkettőnk hasznára, érdekkülönbség esetén a saját érdekeinket védjük."

Így igaz.
Annál is inkább, mert Magyarország potenciálisan kedvezőbb helyzetben van a zsidókkal kapcsolatban, mint térségbelo ellenségeink, Szlovákia és Románia. Ez a két ország ugyanis szinte teljesen kiirtotta a területén élő zsidókat még olyanjuk sincsen,akivel meg tudnának békülni és kölcsönösen gyümölscöző módon együttműködni.
Ennek a két országnak kimondottan érdekében áll a magyarországi antiszemitizmus szítása, mert tudják, hogy a zsidó befektetői érdek az magyar nemzetstratégiai érdekkel együtt fordul elő náluk.
Romániában a N.Rotschild, Peter Munk, A.Sarlós. R.Lauder, Demján, Csányi informális befektetői csoportot úgy tekintik, hogy magyar terjeszkedés, ott, ha zsidóznak, akkor ránk gondolnak, mint akik fenyegetjük őket a befolyásunk növekedésén keresztül.

A magukat "hazafinak" emlegető jobbikosok lényegében az antiszemitizmussal a szlovákok és románok szekerét tolják.

Az antiszemita Jobbik nem más mint egy-két gazember ügynök és egy talicska lúzer kanmajom."

=] najó a kommentekért talán mégis megéri, mert vannak okosak is.

ILLED 2010.04.22. 14:59:00

@Dr. Zoidberg: :D Ez olyan, mint az a Csányis videó, melyet Dénes küldött.. az ember akit kihagytak, vagy mi volt annak is a címe...

A mandíner amúgy jó! olvassátok. A kommentek moderálásában a liberális felfogásuk meg akkor nemcsak az antiszeitizmust szolgálja ki, de a sátánizmust, kommunizmust, masinizmust, anit-antiszemitizmust, egyedül csak a számítógépekről még nem halló eszkimókat nem szolgálja ki, de majd kommentelek helyettük egyet, hogy ők is képviselve legyenek... :)

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 23:22:59

Bár annyi sátánista, kommunista, anti-antiszemita (najó ebből hálisten van egy-pár), eszkimó komment lenne, mint nyíltan, vagy burkoltan, nyájasan vagy primitiven antiszemita.. Érdekes, a cigánybűnözésre nem annyira repült rá a mandiner, mondjuk érthető, végülis az olvasóközönség, elsősorban nem az elmaradott térségbeli kisnyugdíjas, meg az arató diszkó törzsgárdájából kerül ki, nekik a zsidók jobban megmozgatják a fantáziájukat..

De amúgy nem a kommentelési lehetőséggel van bajom, hanem ezzel a fölösleges hangulatkeltéssel, tudják, hogy erre jönni fog csillió komment, meg arra, hogy a kutya-se-ismeri magyar-holland-zsidó újságíró, hogy még szélhámos ir, egy cikket, hogy magyarországon erősödőben van az idegengyűlölet elsősorban az antiszemitizmus és a cigányellenesség.. Jó az olvasottságnak, jönnek a kommentek, a fiatal zsebnácik és az öreg kommerek meg bőszen bólogathatnak, hogy hát igen ezek a külföldiek, zsidók, már megin támadják a magyart. Aztán írnak egy ilyen 'zsidóvédő' cikket, hogy nehogy antiszemitának tűnjenek, és persze erre is jön csillió komment és ugye az a lényeg.

És a folyamat magát gerjeszti az ilyen hangulatkeltéstől lesz a zsidó szó pejoratív, és lehet a semmiről 5000 kommentet írni, mindenki kiélheti nyilvánosan az agymenését, frusztrációt, pro és kontra..

Szerintem ennek nem érdemes, nem haszno dolog teret adni, ezzel normává emeljük, megerősítjük, fönntartjuk, a kifejezetten veszélyes butaságokról való értekezést.

Ettől érzik magukat a jobbikosok komolyan veendőnek.

Ettől érezték magukat a nácik is komolyan veendőnek, annó.

És ettől érzi az egész társadalom komolyan veendőnek őket, azt hiszik ebben az országban az a fontos, hogy hány izraeli befektető van jelen, és, hogy a cigányok hány százaléka lop fémet..

Ha valamiben, hát ebben tényleg ott bujkál a média közhelyesen sokat hangoztatott felelősége, és manipulációja.

Hype.

"A nyilvánvaló képtelenségekkel egy dolgot tehet az ember, nevetség tárgyává teszi"

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 23:24:35

+lehet, hogy még szélhámos is

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 23:25:24

+magyarország helyett Magyarország.. :D (nem akarok "indok-zsidó" lenni..)

Dr. Zoidberg 2010.04.22. 23:34:56

comment.blog.hu/2010/04/22/megfenyegettek_a_south_park_alkotoit

inkább ez az érdekes, főleg aki látta a részeket, (kurvajók), az levonhatja a következtetést, mennyi humorérzékük van a fanatikusoknak. Erre felé tart a Jobbik is, persze közel sem olyan profin, mint az iszlamista szervezetek, habár vannak érdekes összeesküvés-elméletek Rózsa Floresről, pesti iszlamista sejtekről, és egy fontos, hazánkat átszelő heroin útvonalról + Vonáékról, bár ezek korántsme olyan népszerűek, mint egyes más elméletek, ám annál ésszerűbbek, vhol volt egy jó kis feltáró cikk, majd kikeresem..

Na mindegy, a mandíner féle orgánumok szerintem, a pengeélen lavírozva bár, de az ő vitorlájukba fújják a szelet. Ahogy pl a Fidesz is tette sok tekintetben, no persze az Mszp is keltette a hangulatot az anti-fasizmusra való ráüléssel, és mindenki lefastizásával, na mindegy ebbe ne menjünk bele, a lényeg, hogy egyenes beszéd kell, nem a szarkenegető hangulatfokozás, meg eldönteni a régi kérdést, kelet-e vagy vagy nyugat-e vagy.

ILLED 2010.04.23. 14:56:49

Hátha monnyuk olyan értéket tipornának lábbal a South Parkban, amelyet Te tartasz tiszteletben, pl. anyukádat látnád gruppen-leszbi-kakiszexben Csöngével, akkor nem hiszem, hogy nagyon vigyorognál...

Tolerancia... Provokáció... Kettős mérce...

Dr. Zoidberg 2010.04.23. 16:11:14

Megrajzolva? Vigyorognék. Mindenesetre nem ölnék miatta.

Ne mond már, hogy ha te látsz valami Jézusos igényes komédiát (aka Brien Élete), te nem vigyorogsz és örülsz, hogy az általad is tisztelt/befogadott mém, jelen van a kultúrában?

De oké nem teljesen stimmel a példa. Tegyük föl, hogy a mohamedán hitűek Jézussal csinálnak kaki-pisi pornót. Ölnél érte? Robbantanál? Vagy akárcsak tüntetnél?

Nem, szánnád. Szánalmas és a nyugattal szembeni, felülről fűtött propaganda, és az alulról fűtött (nyomorból következő) irigység termékének tekintenéd. Szánnád a nyomorgókat, és vélhetően elítélnéd a politikusokat, akik a legtöbbet tehetnék a nyomor ellen, ehelyett Nyugat-ellenes propagandára költik a pénzt, hogy eltussolják felelősségüket, és ne kelljen visszamenniük nyomorogni. (Ismerős?)

Pont ezt csinálja a világi zsidóság jó része, mikor a palesztin-szimpatizánsok, Izraeli zászlótól kezdve, zsidónak öltöztetett szalmabábukon át, mindenfélét égetnek, illetve a vezetőik a náci németországéra emlékeztető zsidó és izrael ellenes propagandára költik a pénzt.

Úgy állnak hozzá, ahogy te is állnál ha Jézusból űznének gúnyt, Nyugatos toleranciával, széleslátókörrel, helyén tudnád kezelni a dolgot. Ez az amit az mohamedánok egy része sajnos nem tud megtenni, és nem hiszem, hogy értéktiszteletből, inkább felülről szított indulatkeltés okán, ahogy ez történt pl a holland karikatúrák során, amiből semmi nem lett volna, ha egy gyanús úriember, nem járja be az egész arab világot, az említett karikatúrák mellett egyszerű hamisítványokkal, és nem ajza föl az amúgy is szarban élő tömegeket..

Ne legyünk már vakok és szerecsenmosdatóak. A iszlamista világ ezen része, akikről sajnos a legtöbbet hallani, pedig nyilván ott sem ők vannak a legtöbben, annyira képes az önreflexióra, mint a rákosi-rezsim pártkatonái, vagy a keményvonalas náci párttagok '37-ben, vagy, mint egy komcsi házmester nálunk kádár allat, vagy egy jobbikos most, esetleg egy xenu hívő, vagy multi-level marketinges, hívő korában.

Senki sem szereti ha egy hülyeségbe/ideológiába vetett kritikátlan hitét támadják, mert komoly erőfeszítésbe kerül fönntartani az efféle hitet, és ha nevetség és gúny tárgyává teszik, arra nem lehet visszavágni szólamokkal, meg összeesküvés elméletekkel, ott nyilvánvalóan meglátszik ha kilóg a lóláb. Így ez ellen tiltakoznak a legjobban, csirájában el akarják folytani a lehetőségét is a dolognak, nem csoda, hogy a legtöbb vallás, görcsösen ragaszkodik a kiharcolt plussz toleranciához. Kritizálhatom valakinek a munkáját, a tudományos nézeteit, az anyja főztét, sőt a neje alakját is, de a vallását, nadjisten ideológia kötődését nem.. Vajon miért? Mert amúgy is gyenge célpont? Ha valamiben valaki racionális alapon hisz (pl, hogy a Föld kerek), akkor azt lehet kritizálni, mert meg tudja védeni az álláspontot az illető, nem érzi úgy, hogy övön alul támadják, nem szembesül vele, hogy védhetetlen dolgot véd, stb..

Na mindegy a lényeg, hogy a szélsőséges reakciók a humorra, a kritikára, stb nem valamiféle ködös vallási értéktiszteleten, sőt nem is szeméremhez, vérfertőzéshez stb köthető zsigeri óckodáson (mint amit fölhoztál), alapulnak, hanem egész egyszerűen az elvakultság következményei.

Szerintem nem érdemes ezt védeni, és épp az vezet kettős mércéhez, ha minden vitás kérdésben agnosztikusak vagyunk, úgy gondoljuk, hogy két álláspont között, a középút a legtutibb tuti, és eszünkbe se jut, hogy ettől még lehet az egyik álláspont, nyilvánvaló hülyeség, csak kényelmesebb alkalamzni az aranyszabályt és első ránézésre erkölcsi felsőbbségnek is tűnik, de valójában megtévesztő moralizálás.

Tehát a south park mondhatna bármit, sőt a nácik is mondhatnak bármit, én azt maximum igazságtalannak, érzem de ha elfolytandónak tartom is, azt is kizárólag azért mert szerintem esetleg veszélyes(emberellenes, erőszakra buzdít, stb..), és nem azért, mert sérti az értékrendszeremet, az értékrendszerem nem olyan törékeny, mint az övék, nem azt féltem, hanem a biztonságom.

A south park nem fenyegeti senki biztonságát, ezért azt mond amit akar, ha nem hergelnék ellenem a népeket olyan alapon, hogy zsidó vagy magyar vagyok, akkor tőlem a hamasz, a jan slota, és a morvai is azt mond amit akar, de sajna hergelik..

szerintem merjünk nyugatosabbak, kicsit etno-centrikusabbak, stb.. lenni, és szerintem a kettős mérce az, hogy ha én kritizálom, az elvakult szélsőségeseket, akkor legyek pc, de ha a cigányokról van szó akkor fúúj pc és ki kell mondani a problmákat. Ki kell mondani a problémákat, de nem az az alapprobléma(az következmény), hogy a cigányok lopnak, hanem, hogy nagyszámú magyar, történelmi/szociokultúrális okok miatt jórészük cigányszármazású (amerikába fekák, nyugaton arabok) nyomorog.

Ez a fajta kettős mérce értelemzés és a full intoleráns keményvonalas iszlám világgal szembeni tolerancia, a saját kissebbségeinkkel szembeni intolerancia pedig polgárháborúkhoz, és európa gyarmati sorba kerüléséhez vezet, ez egyébként az oroszok és az iszlám világ érdeke (energiaellátás szinten már gyarmat vagyunk), és lám a jobbik is mennyire támogatja ezt a valódi kettős mércét.

:) Bocs, hogy hosszú lett, de úgyis csak Barna olvassa el.

Dr. Zoidberg 2010.04.23. 16:38:38

Ja igen egy nem elvakult, és erőszakos hívő, aki nem akarjá mindenkire rákényszeríteni a saját agymenését, annyit mond, ha kritizálod, esetleg gúnyolod, hogy a hitét nem tudja megvédeni, nem is akarja racinális alapon, a gúnyt ha öncélú, mert amúgy a léleknek se ártana az a hívő, elutasítja rámutat igazságtalanságára és ennyi.

A south park olyan embereket gúnyol ki, akik ölnek, öltek, erőszakosak a hitük nevében + azt tartják az ideálisnak ha csak az ő nézetük létezik a világon és semmi más..

Ez inkább kompromisszumképtelen törzsi összetartás/kirekesztés, mint számunkra(kívülállók számára) is elfogadható/konstruktív értékrend, nemmellesleg szerintem számukra se túl konstruktív, egyrészt mert mesterséges, diktatúrák elfedésére szolgál sokszor, másrészt mert gátolja a tudományt, a művészetet, stb.. (ez nagyon jól jön a diktátoroknak)

Lehet ezt morális full PC, mindent elfogadni, vallási értékek, stb alapon védeni, csak ez a szakadékba menetelés esetével azonos, de szerintem nem csak pragmatikus szempontból, de morálisan is butaság, persze ez csak az én morálom.. Ja de ha ezt PC módon védjük, hogy tolerancia meg minden, akkor tessék a cigányokat is tolerálni, meg a Jan Slotát is, mert ha nem, az a kettős mérce!

Dr. Zoidberg 2010.04.23. 16:47:11

Nagy termékeny vagyok ma! :D Még valami az agnosztikához. Olyan, mintha a Föld lapos vs a Föld kerek kérdésben azt mondtad volna annó, gyerekek a Föld lapított, nem is kerek, nem is lapos, a kettő között.

Bölcsnek tűnhetett volna elsőre, az egyszeri pedagógus is valszeg azt mondja, ha vitás kérdés van, hogy mindkettőtöknek igaza van gyerekek, húzzatok vissza órára... csakhogy, ettől még tévedés, az igazság elfedése, elferdítése, a igazságtalanság védelme, egy megismerhető igazság elhallgatása, egy tévedés/hazugság és az igazság egy szintre emelése, és egy újabb tévedés/hazugság piedesztára emelése.

Pedig milyen kényelmes és első ránézésre még elegáns is! Mint a hit, sőt a vakhit is az lehet, főleg minnél szarabb a helyzet.. Csak éppen, szerintem rossz vért szül. Hosszú távon nem kifizetődő.

Dr. Zoidberg 2010.04.24. 17:01:24

piroslapok.blog.hu
Betiltották a zenét a szomáliai rádiókban
Az iszlám szélsőségesek korábban már betiltották a melltartóviselést, a telefonos zenei csengőhangokat, s bezáratták a mozikat.

ewqcska 2010.04.26. 12:25:10

de jó, hogy ezt nem szóba kell végig hallgatnom. csak egyszerűen végig gördítem. nem unod magadat kurvára?

ILLED 2010.04.26. 14:40:25

Nesze semmi, fogd meg jól. Mosse mondták el normálisan mi lenne, ha csórén kerülne ki az ember az űrbe.

Huhh. Én két napja halogatom, hogy elolvassam bence hozzászólásait, de úgy vagyok velem, mint valami tananyaggal, amit mindig későbbre-későbbre halaszt az ember. Csakhogy az nem szokott nőni míg nem olvassuk el... :D

Dr. Zoidberg 2010.04.26. 17:43:49

Hát jah, tartsátok a tempót, mert elszáguldok mellettetek, Gyula is megmondta, én vagyok a géniusz és nem ti! :D

Próbálom megfogadni a kritikát, de egyszerűen túl sok gondolatom támad az ilyen fontos témákban, illetve talán ugyanazokat a gondolatokat próbálom egyre több oldalról megmagyarázni, de csak azért mert úgy érzem nem akarjátok megérteni. Ha tévedek, jelezzétek. De ha elolvasni se akarjátok, hát csak rákényszerítetek, hogy írjak tömören.

Az űrbe készülsz Dönci? Akkor kezdj el tanulni oroszul, mert most csak ők tudnak fölvinni azt hiszem.

ILLED 2010.04.27. 15:09:42

Mér? Obama már a Marsra is elvisz.

Dr. Zoidberg 2010.04.27. 15:32:14

Hát egyelőre nincs neki mivel. Most épp katonai mini-űrhajót fejlesztenek, de az embert nem szállít.

ILLED 2010.04.28. 14:05:56

Csak katonát? :P :)

Dr. Zoidberg 2010.04.28. 22:47:38

:)) Kb.. Nem amúgy, max robotkatonát, indexen volt róla cikk. Inkább ilyen kémműhold jellegű, csak le tud szállni..
süti beállítások módosítása