Ebola Cola

2009.06.15. 00:25

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr811185393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ILLED 2009.06.15. 12:15:35

Bátyám kedvenc száma. Nem is tudtam h van klip belőle. :) Tecc. Kár, h a szöveg nagy része ugyanolyan kínai nekem, mint a refrén... :) Tolni kéne az angolt.

Apropó kínai: szerintetek a kíaniak hogy hívják a számunkra érthetlen szöveget?
Na itt a térkép, h kinek mi milyen:
sama.blog.hu/media/image/greektome.png

ILLED 2009.06.15. 15:25:21

www.youtube.com/watch?v=N6EYrqIn0yI

Hát igen, itt még nem tart a fakacsapirítós, de szép lassan... :D

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 16:04:46

ezt a térképet egyszer én is belinkeltem máshonnan, menő! a fruzsiék is elég jó akapellát csinálnak amúgy, nemtom te ismered őket. persze ez se semmi, de ajánlom még a bolyki brotherst ők magyarok és császárok! najó most, hogy végighallgattam ezt a mixet, ez is elég császárhusi.. :)

nézem a blogodat, olvasom is majd az új posztokat, amiket azért jó lenne ha ide is posztolnál ha már az én szövegemet és a réka képét felhasználtad. :p

na ezt pedig mert a szöveg a lényeg:
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/42470/emil.rulez/ebola-cola-zeneszoveg.html

Csak egy részt fordítanék le, a legütősebbet:

Charity, adoption, Xmas compensation
Live Aid selfpromotion, Boring Wife Foundation
Ignoring poverty, diminishing energy,
Bombing other countries
keeping children hungry

Jótékonyság, örökbefogadás, karácsony-kompenzáció, Élő Önreklám Segédlet, Uncsi Feleség Alapítvány, a szegénység ignorálása, az energia pazarlása, más országok lebombázása, a gyermekek éhesen tartása..

Nekem is a kedvenc számom újabban, remélem a bátyád is az lmp-re szavaz, hogy meglegyen a rendszerkritikus-tömeg. :)

ILLED 2009.06.15. 18:19:36

Csak ne próbáld meg elbirtokolni a jó kis szlogenemet. :) Az egy dolog, h ide kirakjuk, de azért az enyém. Réka rajzát meg úgy szeretem, hogy azt is amagaménak tartom. 3 éve ez a hátterem a gépemen. :)

Ha nem emlékszel eléggé, akkor a sama kommentjeiből ideszúrom az emlékezetfrissítőt:

ILLED 2008.12.16. 14:06:57

Szerintem a sama azért tökjó, mert szabadon alakul, ezáltal él! Éppen ezért lemondtam bármifeéle mesterséges irányításról. Ami a szívemen az a site-on. :) Szóval ezért mindannyiunkat bátorítani szeretném arra, hogy megírja a magáét, beleértve a posthoz fűzött kommenteket is.


Dr. Zoidberg 2008.12.16. 18:47:41
"Ami a szívemen az a site-on."
Te találtad ki a frappáns falfeliratot, szerintem ezt írjuk témának az irces utalás helyett, mert naon tetszik! :)

LMP rulez, kinyírta az SZDSZ-t, csak így tovább! :)

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 20:06:15

Hmm akkor énbocs a plágiumért. Full úgyemlékeztem, hogy az én agyamból jött teljes vértezetben ez a remek ötlet, de igazad lehet. Amúgy azér volt mer' én írtam át, amikor a designt is átbactam..

Elszégyenlem magam és biteken térdepelek.

Az szdsz önmagát nyírta ki, az lmp meg remélem még az mdf-et és idővel az mszp-t is kinyírja :)

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 20:45:16

a fidezst csak azér nem írtam, hogy a) ne köss bele b) nem szeretnek egypartrendszert :)

de nagyon várom már a valódi értékközpontú és nem üzleti vállalkozás jellegű konzervativ erő megjelenését is, ami akár a fideszből is kinőhet, bár én jobban örülnék valami frissnek..

na az előző topichoz még annyit, hogy a dénes-féle project is vagy csak szerintünk nem működik = nem annyira nyereséges, mint amennyire mi vagyunk okosak és szépek, így kihagynak a buliból, vagy tényleg teljesne behalt a project, de ez sem szól másról, mint a kommunikációról, amiben szerintem még van hova fejlődni.

meg kéne tanulnunk 1. beszélni, de nem elbeszélni 2. meghallgatni és nem hallgatni 3. őszintén kimondani a kételyeket, de legalább a konstruktivitás látszatát megtartani 4. bízni egymás jóindulatában 5. valamiféle egészséges csapatszellemet kialakitani ami pár éve még megvolt, de msotanra nyoma sincs és persze beszámolni mindig az ötletekről fejleményekről. 6. munkamegosztás 7. alulról építkezés, nem várni, hogy majd valaki jól megmondja, stb..

Ha ilyen és hasonló dolgokban jobbak lennénk, akkor nem is annyira lenne érdekes, hogy éppen milyen project van teritéken. Szerintem.

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 20:46:12

a kétely elipszilon? vazz

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 20:49:03

Jah mármint azért nem lenne érdekes, mert egy olyan kvalitású csapattal, mint a mienk, ha a módszertan menne, ha kicsit több lenne az akarás és kevesebb a szarvakarás akkor garantálva lenne a siker.

És mondhatod, hogy ez is csak pofázás és tegyek akkor valamit, de sajnos a pofázásnál többet a dolgok jelen állása szerint nemigen tudok tenni.

Meg igazából valahogy egyszerre kéne mozdulni, és ehhez arra volna szükség, hogy átvegyünk ától-cettig minden ötletet és kijeöljük az irányvonalakat és felosszuk a munkát.

Najó ennyit még tudok tenni, kocsmázás szerdán vagy csütörtökön?

ILLED 2009.06.15. 21:38:24

Na ezaz. A kocsmázás alpvetően jó. De ha iylenekről kell beszélni közben, az nem jó.

Az a baj, h nincs mozgatóerő (pénz), és még fiatalok vagyunk, leköt a mindennapi megélhetés, a tanulás. Ezeket a gátakat csak fanatikus elszántsággal lehet ellensúlyozni, de az nincs bennünk.

Innentől kezdve vagy egyikünk megtőkésedik, és akkor a többieket megfizeti, és viszi a boltot, vagy fanatikusok leszünk, és az összes szabadidőnket ráfordítjuk az ötleteinkre, amit egyikünkről sem tudok elképzelni, legkevésbé Rólad.

Arról nem is beszélve, hogy öreg barátok vagyunk mind, de annyira már nincs meg a kohézió, hogy jó csapatként, pénz nélkül, együtt tudjunk dolgozni puszta jókedvből. A mi barátságunk a Széchenyiben pezsgővel gőzölgő, másikat egy pillantása alapján megértő nosztalgiatársaság. És ez szép is, meg jó is. :)

ILLED 2009.06.15. 21:58:53

A Fidesszel kapcsolatban nagy félelmeim vannak, és az nem a zsidóevő Orbánördög rémképe, mert ez a hülyeség az SzDSz-szel együtt eltűnik szerintem, mégcsak nem is a kulturnacionalista, keresztény, 15 millió magyar Magyarországa, az meg király dolog, még Nektek is, remélem majd meglátjátok.

Sokkal inkább az a félelmem, hogy a korrupció, a jobbos belső maffiózótörtetések, és a tehetségtelen ismerősök, rokonok futtatása (lásd: Koltai Gábor és filmjei) túlburjánzik egy nagy Fidesz győzelem után.

És az is kérdés számomra, hogy hozzá mernek-e nyúlni a nagy kérdésekhez: szociális rendszer jobbítása: egészségügy, nyugdíjbiztosítás, cigányság kérdése.

De egyszerre nagyon nagy bizalommal is vagyok a jövő iránt. Azt kívántam 2006-ban, hogy menjünk minél mélyebbre. Legyen akár államcsőd, polgárháború, világrengés, mert annál jobban kitisztulnak itt a dolgok. Remélem elég mélyre süllyedtünk, hogy most tudjunk építkezni.

Remélem visszaáll a 2006. őszén megtiport alkotmányos jogállam, felelősségre vonják Gyurcsányt, Petréteit és Gergényit, mert akkor nekem elvették a demokráciába vetett hitemet.

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 00:07:27

Szinte egy álláspontra kerültünk majd minden szavaddal egyetértek, mármint a második kommenteddel. Én is pontosan attól félek amitől te, az orbáni stigmák igazán sosem tudtak zavarni, még a jobbik se fog itt zsidótenni a következő években hacsak nem történik valami váratlan. Én ettől nem féltem és nem is ezellen érveltem szerintem hanem, orbánék korrupcióra való hajlamát, hatlaoméhségüket és valóban az urambátyámozást, a szociktól átvett 'jó' szokásokat, meg a fidesz demagóg és árokásó, a felszínen kompromisszumképtelen a mélyben pedig elvtelen kompromisszumokra bármikor kész politikáját kértem számon mindig is, nem pedig azt, hogy szavazóik többet zsidóznak, mint mondjuk az szdsz vagy mdf, de félek talán még a szoci szavazóknál is. Az csak hab volt a tortán, betudtam annak, hogy valóbi konzervatív média hiányában ki kell tölteni ilyen bayerzsoltokkal a zemebrekben (szavazókban) lakozó érthető elitellenességet, meg csalódottságot.. Most ez megváltozhatna, hisz a jobbik erre teremtetett, hogy a fidezs is megtisztuljon a nettó rasszizmustól, meg nyugat-elleneségtől, egyszóval a bezárkozó, identitásvesztett és hamis ellenségképet kereső elemektől és fölvállaljon egy értékközpontú középutasabb politikát, kormányon jól is állna nekik, és ha véghezvinnék pl a reformokat, lennének 8 évig utána Orbán szépen a pártot is megújíthatná és elegánsan távozhatna a politikából, ő lenne itt az istencsásázr 100 évig. De ez túl szép, hogy igaz legyen, a fidezs most is inkább szalámizik, összekacsint ahogy azt a napokban látjuk, ami politikailag érthető, erkölcsileg viszont ismét csak kérdéses, és eddig se láttuk tőlük a reformok oly nagy akarását, se a belső megtisztulásra való igényt, egyszóval a fidesz számomra még mindig egy finoman szólva is korrumpált és opportunista bandának tűnik, mint 8 éve. Az baloldal szánalmas munkája, csak szavazatokban növeli meg a jobboldal erejét, az erkölcsi tőkét nekik nem fogja pótolni. Ezért én alapvetően szkeptikus vagyok, de ne legyen igazam.

Ha pedig te 2006-ban csalódtál először nagyot a demokráciában akkor viszont nagyon a füleden ültél, vagy a magyar-nemzet fölödt aludtál el, mert azért volt itt már példa csúnyaságokra, persze én is remélem ,hogy a jogsértések elköveti megkerülnek és felelősségre vonhatóak lesznek, de az ebben való túlzott pepecselés nem lesz annyira érdeke a fidesznek, mint amennyira az most tűnik, egy szar állapotba lévő országgal a kezükben, úgy, hogy azoknak az emebreknek a torkán kell lenyomni a kiadáscsökkentő reformokat akikkel néhány éve még szociálisnépszavaztak. Vagy pepecselnek ők is és kivárnak ahogy ez márcsak lenni szokott.. Mindenesetre azért én annak is örülnék ha nem csak a jogsértő rendőrfönökök, de azok is ülnének akiknek focipályának vagy szorítónak nézik a várost ahol élni probálunk.. És persze azok is akik őket erre fölbújtották, csak félek itt megin visszaértünk a fideszhez a polgári körökhöz és a a jobbikhoz..

Szerintem aki itt reformokat akar, érti és érzi a szükségességét, az most csak azért szavaz a fideszre, mert nagy bázis, adjunk nekik egy esélyt, hátha, stb, de csalódni fognak. Aki viszont ezek után majd továbbra is hisz és a fideszre szavaz 4 ev mulva is, mikozben nem tortenik erdemi valtozas (nem latszat szinten), na az a hülye. Úgyhogy szerintem még érdemes lesz figyelni az lmp-re, vagy akár az mdf-re, de kívánom, legyen úgy ahogy reméled, el kell itt kezdeni változtatni mert összeomlik fejünk fölött a ház.. Bár látnám a fideszben az akaratot és a kompetenciát, smitöbb a felelőséget.. De sajna egyiket senagyon..

Ja és ha téged így kiborít egy kis októberi nemzeti vágta, nézd meg mi megy most Iránban.. :)

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 00:32:38

"ha iylenekről kell beszélni közben, az nem jó."

Nem kell, de szerintem érdemes, meg úgyláttam lenne rá igényed, de nem erőszak..

"Az a baj, h nincs mozgatóerő (pénz), és még fiatalok vagyunk, leköt a mindennapi megélhetés, a tanulás."

A mozgatóerő a siker (és a pénz:) iránti óhaj, engem nem köt le annyira a mindennapi megélhetés, hogy ne tudnék/akarnék foglalkozni egyéb szigoruan pénzes projectekkel amik adott esetben még azonkívül is jók, hogy pénzesek, tehát szolgáltatást, értéket teremtenek


"Ezeket a gátakat csak fanatikus elszántsággal lehet ellensúlyozni, de az nincs bennünk."
Bennem fanatikus elszántság van sokmindenre, nem társul ugyan fanatikus szorgalommal, de még így is haladok és egyre tágulnak a perspektívák..

"Innentől kezdve vagy egyikünk megtőkésedik, és akkor a többieket megfizeti, és viszi a boltot, vagy"
vagy kitalálunk értelmes üzleti modelleket, amiből már az elején is ki lehet venni kevés, középtávon pedig nagyobb pénzeket is.. Ez az ami első körben sztem nem sikerült nekünk a Dénesékkel, illetve minden ezirányú felszólalásom süket fülekre talált, sőt talán némi ellenszenvre is. kitaláltak, illetve végül én is rábólintottam egy légbőlkapott modellt, hogy így kell újraelsoztani a még meg sem lévő pénz mer az úgy jó, hogy befolyik a kasszába és es mindenki kap elosztva x fele, ahelyett hogy teljesitmeny alapon bereztunk volna, mint minden ertelmes kapitalista modellben.. Az ekoruli viták miatt a marketingrol szo sem esett, a profil sem igazan alakult ki sem a vevokor, volt nehany halovany project, aztan mintha megsertodtek volna a sracok azon, hogy igy nem feltetlenul kivanom bealdozni az elso adwordos szajtunkat a csöngével a közösbe, hanem inkább saját mmint dénesékkel való közös projecteken szeretném felmérni, hogy mihez tudunk kezdeni, és azótan nem nagyon hallok a cég felől. Illetve annyit, hogy receptes blog, meg iskolába mennek fotózni, de a részletekbe nem naon avatnak be a srácok, amit sajnálok. Na ez az ami totális faszság. Vagy inkább butaság, kivéve ha megtérül nekik és ők projectelnek, csak nincs ránk szükség, de akkor erről szólhatnának nyugodtan, én legalábbis nem fogok megsértődni, már ahhoz is elég vaskos pancelt kell viseljek, hogy kibírjak veletek ennyi évet.. :)

"fanatikusok leszünk, és az összes szabadidőnket ráfordítjuk az ötleteinkre, amit egyikünkről sem tudok elképzelni, legkevésbé Rólad."

én jelengleg az vagyok és ha épp nem alszom, eszem, iszom vagy olvasok, akkor az ötleteimen gondolkozok, kódolok, turkálom a netet, gyártom a terveket és pengetem a húrokat. És mondom lehet, hogy nem hiszed, de úgy érzem haladok valamerre és jutok egyről a kettőre, csak lassan és döcögősen, de azt hiszem ez majd begyorsul. Már most van egy csomócsomó tapasztalatom a webbel és most fog indulni az első saját projectem, tele vagyok ötletekkel, csak hát nem könnyű ezeket fölgöngyölíteni egymagam. Ezért mostmár próbálok célirányosan a legkisebb ellenállás és legnagyobb haszon felé mozogni szerintem 1-2 éven belül lesz a dolognak eredménye. Meglátjuk.

"Arról nem is beszélve, hogy öreg barátok vagyunk mind, de annyira már nincs meg a kohézió, hogy jó csapatként, pénz nélkül, együtt tudjunk dolgozni puszta jókedvből."
1. a pénzért dolgoznánk és az ezzel kapcsolatos vállakozói sikerélményért, egzisztenciális örömért, a nagy szellemi játékban való győzelemért, külön-külön vagy együtt.. Jó dolgot kell csinálni és azt közvetve vagy közvetlenül pénzé lehet tenni ez az alapszabály. Persze az elején kell a szellemi befektetés, de én ezt igazából nem tekintem munkának főleg ha a közeli barátaimmal tervezgethetek. Sajna ehhez tényleg nincs meg a kohézió és a kommunikációs készségek is hiányoznak néhol, meg mind elég nehéz esetek vagyunk, de azért a helyzet nem olyan vészes, ezeken lehet változtatni, akarat dolga. Én egy ideje már akarom, de vagy én nem akarom eléggé, vagy mindenki más nem akarja eléggé, egyszóval a nagy közös akarat csekélyke.. Én azért a magam szerény eszközeivel próbálok tenni ezellen, de én is úgyérzem persze, hogy szélmalomharc, de én meg ezzel kapcsolatban vagyok optimista. Talán ha mindenki megtalálja az egzisztenciát, és esetleg nem úgy alakul ahogy képzelte, mondjuk irodai munka, vagy egy kis zöldséges bódé, és néhányunk úgy fogja gondolni ez neki nem elég, akkor talán felötlik benne, hogy egységben az erő.. Persze lehet, hogy hülyeség az egész.. A webpiacon pl magányos harcosként jobban jár az ember, de ha egy kicsit is összetettebb project kell ami nagy lét hoz, akkor máris rögtön szükség van emberekre.. Na bocs elkalandoztam 35 órája ébren (fanatizmus? meglehet.. :)


"A mi barátságunk a Széchenyiben pezsgővel gőzölgő, másikat egy pillantása alapján megértő nosztalgiatársaság. És ez szép is, meg jó is. :)"

De én nem hiszem, hogy ennek kéne lennie a végnek. Én ezt úgy látom, hogy ha van egy társoság akik pillantás alapján megértik egymást, netán társadalmi tőkével is bírnak, sőt tehetségesek is, akkor az nem csak egy szép és jó dolog, de hatalmas szunnyadó erőforrás is.

Én úgy látom, hogy mindenki pénzér sír, de senki akarja bevállalni a különböző közösségi projectekről való igazi diskurzust.. Pedig sztem ez nem nyúg, meg munka, hanem közösségi alkotó tevékenység, mint ilyen a kedvenceim közé tartozik..

Szerintem ez a pesszimizmus ilyen jellemző magyar kádári reflex lehet amit a szüleinktől kaptunk, antikapitalizmus és atomizáltság.. Csak az a baj, hogy közben vannak más baráti társoságok akik lapot, bandát, startupot, stúdíót, műhelyt, színházat alakítanak, nem egyet ismerek..

Az akarás szükséges, de nem elégséges, a kibeszélés szintén, aztán jönnek a tettek. Nálunk inább az akarás és a kibeszélés határán vagyunk, néha még az akarásig se jutunk el.

Ez az igazi történelmi bűn.. Gondoljatok az unokákra is.. :)

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 00:45:15

Egyébként a fideszben az a legnagyszerűbb, hogy képes elhitetni a középosztálybeli értelmiség egy jó részével, hogy márpedig ez az ő pártjuk, holott egy oligarchia és egy népi massza keveréke az egész, ráadásul a retorikájuk se nem konzervativ se nem liberális, inkább poszt-szocialista nomeg semmitmondó nettó demagóg faszság. Na mindegy mostmajd meglátjuk ki mellett teszenk kormányon hitet, a liberális meg konzervativ meg szocdem keverék értelmiség mellett vagy a fizetni nem akaró, de az állami szolgáltatásokat elváró ideológia-mentes demos pártja marad. Én félek az utóbbitól és egyben várom is, mert akkor talán végre kialakul egy értelmes harmadik erő..

ILLED 2009.06.16. 09:00:25

Jogos a kritika, nagyon arctalan lett a Fidesz. Ettől én is félek...

Ugyanakkor kezdek nagyon arra jutni, hogy nagyon véges ahhoz a világunk, hogy leírt, behatárolt eszmékhez igazodjunk. Úgyis csak előráncigáljuk a legkülönfélébb esetekben. Sokkal működőképesebb a kant-i hipotetikus imperativus: a lelkiismeret és a kultúra.

És köpd le árnyékom a naivságomért, de én mindkettőt ott hiszem a Fidesz-nél, azon belül is Orbán Viktornál (ürgebőr sapkában). Csak nehogy pofára essek.

Viszont, ha nem esek, akkor itt hatalmas változások lesznek, mégpedig nem csak állami szinten, hanem társadalmi szinten, egyfajta kiegyezés. A múlt lezárása, és elszámoltatás, a tabuk ledöntése, és tiszta lappal indulás.

És szerintem ezt valakinek meg kell lépnie, most a Fidesznek lesz -remélhetőleg- esélye erre.

ILLED 2009.06.16. 10:43:24

Amúgy épp ma húsz éve, mikor Nagy Imre újratemetésén Orbán Viktor a magyar fiatalság nevében elmondta azt a beszédét, melyre alapozza most is politikai karrierjét.

Ekkor letette a garast az ország érdeke mellett. Ezért hisz neki annyi ember, ezért van már-már személyi kultusza. Ebből a bizalomból él.

Ez a beszéd akkor hangzott el, mikor még kommunista diktatúra volt Magyarországon, és itt voltak a szovjet csapatok. Akkor még nem lehetett tudni, hogy lesz-e rendszerváltozás.

Csak azért szúrom ide, mert pont ma 20 éve volt, és az előző kommentemben a lelkiismeretességéről való meggyőződésemet írtam le. Láthatod, hogy nem alaptalan.

www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 17:55:44

Hát igen én is inkább a pragmatikus politikában hiszek, mint a nagy eszmékben, ilyen értelemben elég jobboldali vagyok, meg sok más értelemben is, hiszen én is inkább az elitista polgári, kapitalista stb eszmékkel rokonszenvezem, csak számomra a fidesz nem ezt testesíti meg, hanem egyszerűen mindig azt amit a többség épp hallani akar.

Ismerem Viktor beszédét, de tényleg nagyon naív vagy ha azt feltételezed, hogy ez a Viktor ugyanaz a Viktor, vagy, hogy ez a fidezs ugyanaz az (szdszből kinövő) újító, liberális, harcos antikommunista valami.

Szerintem ugyanúgy belemerevedtek a pártstruktúrába 20 év allatt, mint a szocik és ugyanúgy megkötötték az elvtelen komprumisszumokat, és vélhetően őket is el lehetne számoltatni sok-sok mindenért, ha másért nem akkor a nemzeti megosztottság növeléséért, ami akárhogy is szépítjük történelmi bűn, legalább akkora, mint Gyurcsányék 8 éve semmittevése.

Szóval én nem tőlök várom a megoldást, mondom már csak azért sem mert ezzel a populista népppárti maszlaggal eléggé körbekerítették magukat, nehéz innen kitörni, ráadásul Viktorék már nem harcos fiatalok, hanem öregedő apukák, a fidesz káderpolitikája pedig elég lagymatag.

És mondom én a szakértelmet a modern kérdésekre adandó modern válaszokat se látom, csak a végtelen kampányt. Egyszóval engem jobban emlékeztet egy tohonya állampártra az egész, mint újító erőre.

Amire amúgy szerintem is nagy szükség lenne, az elszámoltatásra, a reformokra, az állami és társadalmi megújulásra. De szerintem ez már inkább a mi kezünben van, és az újabb és újabb politikai erőkben, esetleg egy Viktorék után megújuló fideszben, de Viktorék még nem tervezik otthagyni a politikát és engedni a fiatalokat, mert baromira élvezik amit csinálnak.. Szóval ez igy szerintem sakk-matt, amig a polgárság és az értelmiség nem tud egységbetömörülni megalkuvás nélkül a jó ügyekért, addig nem lesz itt semmi csak szelíd dagonya.

Adja az ég, hogy tévedjek.

ILLED 2009.06.16. 19:50:47

Sajnos ez a rosszabbik forgatókönyv, de én hiszem, hogy nem így van.

Viszont, ha meglenne a 2/3 a Fidesznek, és ahelyett, hogy magához láncolná a hatalmat minden szinten, ahelyett kompromisszumok nélkül egy tiszta államot kiépítene, melyben az alkotmányos garanciák, a fékek és ellensúlyok óraműpontosan beállíttatnának, körülbelül 50 esztendőre garantálva a demokrácia hatékony működését.

Így
- nem lenne az országgyűlés kezében a köztársasági elnök, hanem közvetlenül a néptől kapná a felhatalmazást, ezáltal sokkal erősebb lenne, és vele együtt mindazok, akiket kinevez és ajánl
- nem lenne a mindenkori kormány bábja a köztévé és megvalósulna a plurális média
- és még egy sor olyan demokratikus biztosíték, mely igazi demokráciákhoz kell, a gyülekezési jog megerősítése, azok az eszközök, melyeket most ők használtak ki, hogy demokratikus ellenzék lehessenek (népszavazás, képviselők sérthetetlensége), vagy akár a képviselők visszahívhatósága
- egyesítené a szétszakított nemzetet kulturálisan, rámutatna, hogy meghaladott a zsidózás-nácizás, és közös érdekeink, közös értékeink vannak

Sajnos félő, hogy nem így fog tenni, hanem a rövidtávú célért feláldozza a hosszútávút:

- nemhogy nem erősíti meg a köztárásasági elnöki méltóságot, hanem még Sólyomot is leváltja
- magához láncolja a köztévét
- tehetségtelen Koltai filmekkel nevetségessé teszi a magyar kultúrát

De ha látja a nemzet, hogy ilyen irányba tartanak, ne félj, lesz itt népszavazás, kordonbontás, kiabálás. És én is ott leszek. Éljen Seress Mária, és a nép hatalma! :)

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 20:38:36

A hit nem politikai kategória, vagy nem kéne, hogy az legyen. Én is szeretném hinni, de a fideszt elnézve, igencsak erősek a kétségeim, ahogy látom neked is, nem is értem miért szavazol rájuk..

Hát igen a súlyok-ellensúlyok igencsak szarok nálunk, bár első körben a gazdaságot raknám rendbe, illetve az oktatást és persze a szociális ellátó rendszert, az amúgy is nélkülözhetetlen a mélyszegénységben élők köztük a cigányok fölemeléséhez, és a demokratikus alkotmányreformot inkább egy nagykoalícióra bíznám, viszont és mondom én nem eléggé szkeptikus vagyok a demokráciával ott ahol kádár népe ikszel, ahol az elnyomó többség műveletlen, érzelmi alapon dönt, stb.. Ezért is nyomatnám a gazdaságot és okatatást, igazságos adórendszer stb, mert először ezt a népet szintre kéne hozni, ennek pedig ez szükséges, de nem elégséges feltétele. És nagy százalékban a fidezs hibája is, hogy eddig a felelős politikai, művelt demokrata mentalitás nem terjedt el tömegesen..

Remélem is, hogy lesz majd akkor is kiabálás, csak félek, hogy a kiabálás már rég nem elég.. Egész egyszerűen hiteles és értelmes pártokra lenne szükség és tudatos szavazókra..

És lesz itt aranyhajó, meg hídember nefélj dögivel.. Ennek hatására aztán visszaerősödnek a szocik és minden kezdődik előröl..

De idővel majd csak megtanuljátok, megtanuljuk, már a jobbik is mondja, hogy nem a bal és a jobboldal, hanem az elit és a megetetett szavazói és az értelmes polgárok között van itt valóban az ellentét. :)

Azért remélem ha a fideszben csalódsz, nem a jobbikban fogod (pont ezért) megtalálni a végső megoldást.. :p

Ja amúgy a sólyom is elempés szal tuti repül.

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 20:46:28

jah a fidesz ha már ilyen jogász-párt (volt?) legalább az igazságszolgáltatást rendbe tehetné, az se ártana a közrend megerősítése véget.

index.hu/velemeny/jegyzet/2009/06/16/egy_sunyi_komedia_margojara/

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 20:47:59

De gyülekezéi jog meg ilyesmik, hát nélunk kétféle tüntetés van, vagy kormány és meleg ellenes, vagy még több pénzt a zembereknek jellegű, ebben a fidesz elég jó..

szerintem a megfontolt demokrata nem tüntet hanem szavaz vagy pártot alapít.

ILLED 2009.06.16. 22:21:49

"szerintem a megfontolt demokrata nem tüntet hanem szavaz vagy pártot alapít."

De tüntet, demonstrál. Mert ezzel látja át, mekkora a társadalmi támogatottság egy-egy kérdés mögött.

"jah a fidesz ha már ilyen jogász-párt (volt?) legalább az igazságszolgáltatást rendbe tehetné, az se ártana a közrend megerősítése véget."

Kétesélyes a dolog: vagy a kommancsok sunyulnak, vagy a Fidesz. Ezt majd akkor dörgöld az orruk alá, ha kiderült, hogy ők.

"A hit nem politikai kategória"

Igazából nem is hitem, bizalmam van O.V.-ben, mert nem alaptalan. És a társadalom alapja a bizalom. Ebből lehetett házat építeni, tévét feltalálni, Holdra szállni. A politika arról szól, hogy bizalmam van valakiben, valamiben, és rábízom az érdekeim képviseletét és az irányítást.

ILLED 2009.06.16. 22:36:42

LMP

(eszem szerint azt mondanám: hűdejó, nagyon szimpatikus, és tuti rájuk szavaznék, ha csalódnék a Fideszben, mert akkor Titeket arra sarkallnálak, hogy rájuk szavazzatok, és akkor az SzDSz teljesen eltűnne, de az őszinteségem most ezt nem engedi.)

Szerintem az LMP-ből hiányzik a profizmus. Sohase fog semmire se jutni. Balfék, hozzáérés nélküli párt, szétesik, eltűnik. Vagy befészkelik magukat a profik a soraikba, és akkor a veleje veszik el az egésznek.

Alapvetően romantikus típus vagyok, hinnék én az alulról szerveződő, tőkés háttér nélkül működő pártban, csakhogy oda fanatikusok kellenek akik úgy érzik, az életüket is feláldoznák a célért. Nem pedig szabadidejükben unatkozó bölcsészek-szociológusok, és politikai identitást kereső altersznob urbánusok.

A Jobbikkal kapcsolatban nem látok tisztán. Nem szavaztam rájuk, és nincs is szándékomban. Ha a Fideszben ma csalódnék, előbb voksolnék az LMP-re, mint a Jobbikra.

Viszont ebben a pártban megvan az a fanatizmus, mely életképessé teszi.

A szavazóik egy része komplett idióta, de nem a szavazók határozzák meg a pártot. Szeretném hallani, hogy mit mond Vona Gábor maga a Jobbik céljairól.

ILLED 2009.06.16. 22:47:02

Ja, az MDF-et is gyorsan leírom, mint még számottevő pártot. (a kommanycsokról úgyis tudod mi a véleményem)

Szerintem az MDF a leggusztustalanabb képződmény a mai magyar politikában.

Több helyen is megírták, hogy kettőezerhatban szó szerint vásárolta a kopogtatócéduláit az idősek otthonainak lakóit agymosó és kizsákmányoló Tisztelet Társaságától (Juszt és Schmuck féle elvtelen politikai gazdasági társaság), amely összegyűjtött ötvenezer aláírt, de ki nem töltött ajánlószelvényt és minden pártnak felajánlotta, majd annak adta, aki a legtöbbet ígérte: egy képviselői helyet a parlamentben.

UNDORÍTÓ.

Most is a TT segítette őket a Hit Gyülivel karöltve. Ezek az embereket agymosó szervezetek, csak a saját gazdagodásuk érdekében bocsátják áruba az őket vakon követő emberek választójogát. És az MDF ővelük szerződik. Ezt szerintem bűncslekménnyé kéne nyilvánítani.

Dr. Zoidberg 2009.06.17. 00:44:39

Hmm tényleg politikai földrengés lehet minálunk, mert mostanában minden szavad arany. :)

Az mdf nem menő.

ILLED 2009.06.17. 11:59:34

Ezt kifejtenéd bővebben? Nem tudom, most gúnyolódsz-e.

Dr. Zoidberg 2009.06.17. 19:03:24

Nem gúnyolódtam, egyetértek, az mdf efy elég mocskos kis gittegyletté zsugorodott.. Nem is értem a Bokros, hogy állt be tolni a szekerüket, bár sose arról volt híres, hogy finnyás lenne a pártokkal kapcs..
süti beállítások módosítása