YetAnotherPost

2009.01.14. 07:45

Ezt a posztot azért írom, hogy legyen és, hogy addig se kelljen dolgoznom. Nomeg készültem mindenfélével, lévén karácsony és szilveszter, de aztán ágynak döntött az influenza és mire kilábaltam, már el is ment a kedvem az egésztől, úgyhogy most csak ilyen életjel jelleggel ideröfögöm ami még eszembejut.

Először is lassan egy éves lesz kis blogunk, ez szerintem némi örömre ad okot és persze egy kis konstruktív dorgálásra is, hogy a) legyenek már olyan dolgok amikben maradtunk Barna b) ha egy forumon elindul valami, akkor ne hagyjuk már annyiban, mi a fene van a ddop-al, a nyilvános bloggal, ki tud valamit Petiről él-e hal-e, elmúlt e már 18 a Zita meg ilyenek c) Dénes most akkor regelsz és posztolsz vagy mi lesz d) Krisóf azért szarik ránk ennyire, mert papírt használ monitor helyett, vagy simán új barátai vannak? e) hová tűnt flekó hiányoznak a vicces kommentjei..

Aztán az aktualitások és az aktuális vélemények. Gázpara van, az Oroszok szopatják egész Európát, aki még mindig Amerikát akarja utálni, ezek után mégfalsabb, de minek is nekünk rakétapajzs, az arabok azok a világ legbékésebb népe lennének ha nem lenne Izrael, az Iszlám meg a nyugat buddhizmusa, az orosz elittől pedig nagyhatalmi törekvéseket még soha nem láttunk, szóval inkább tüntessünk a békéért és halasszuk el végelgyengülésben az öreg kontinenst.

De hová is tűnik az a sok gáz? Mióta a Gyurcsány megmondta, hogy Magyarország benned van én alkalmazni szoktam a gyakorlatban is az analógiát, és például ha a jegyemet kérik a buszon, meg szoktam mondani a Diónak, hogy a jegyem benned van.  És ha nem hiszi akkor valahogy mindig tényleg belékerül. És mostanában jöttem rá, hogy bizony-bizony az a sok gáz is mind bennünk van. Erre az állításra elég könnyű empirikus bizonyítékokat találni, mondjuk pisilés közben. És ahogy olvasom a kommenteket erre-arra, rá kell ébredjek, hogy ez a gáz bennünk egyáltalán nem kicsi, úgyhogy semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy mostmár a szerbeknek is mi adjuk. Taktikánk a gázfüggés csökkentésére, mely függés hazánkban a legnagyobb régió-szerte, sajátosan magyar. Gáztározókat építünk ugyanis teszemazt atomerőművek helyett. Meg kell hagyni ez idén jól jött, de nem biztos, hogy követendő stratégia amennyiben az Oroszok itt szívoznak, és mostmár évtizedek óta a globális felmelegedéstől rettegünk. A Nabuccó szerintem egy szép álom csupán, főleg, hogy abban is orosz gáz lötyögne nem más. Más.

Gázában helyzet van, az izraeli vezetés úgydöntött a választások és Obama beiktatása előtt célszerű volna pontot tenni a déli helyzetre, a Hamasz ugyanis 7 éve lödősi (orosz) rakétákkal a zsidó állam területét. Hát most rendettesznek a dávidcsillagos katonák, ez a rendrakás pedig a hamasz könyörületet és a civil szót nem ismerő taktikáit, valamint az izraeli hadsereg tűzerejét ismerve nem járhat civil áldozatok nélkül, a számok amiket olvasunk, hallunk még így sem olyan elrettentőek, mint mondjuk egy afrikai szerda délután, mindenesetre aggasztó a gázai helyzet, ártatlanok halnak meg, de az európai álszent békevágyókkal és arab aktivistákkal ellentétben én is azon az állásponton vagyok, mint több mértéktartó (általában jobboldali) orgánum is, hogy Irán, Szíria, a Hamasz és a Hezbollah a legérdekeltebb a káosz föntartásában és a palesztin állam elgáncsolásában nem pedig Izrael. Ennyit erről.

Nálunk konzervatív fordulat, keresztény kurzus és szélsőjobboldali megerősödés voltak a favoritok a hetekben, ennek jórésze szerintem kormánypropaganda, amit elismerek, az egy évek óta tapasztalható és európai szintú konzervatív fordulat, ami ha helyesen értelmezett konzervativizmusról van szó, véleményem szerint egyáltalán nem baj.  Persze csak ha nem a nehezen kivívott jogok önkényes korlátozását értjük konzervativizmus alatt, meg az állam és a tekintély tömjénezését. A keresztény kurzustól én nem félek, a tudatlanságra, akol-melegre és dogmákra építő manipulációtól már sokkal inkább, de ez sem az a probléma amit ma taltak föl és amit majd fröccsözés közben megoldunk. A Jobbik térnyerése pedig évek óta tapasztalható és ha azt hozza amit remélek, egy kicsi és szemmeltartható szélsőséges pártot akár a parlamentben is, de olyan áron, hogy a fidesz megtisztül a kétes elemektől és veszít valamennyit a táborából, szóval ha ezt hozza a dolog ám legyen.

El ne feledkezzek a ferencvárosi szavazósdiról, amiből az egyetlen említésre méltó és örömteli dolognak Tomcat rábaszását érzem, az ürge nemhogy szalonképtelen, de nyilvánvalóan annyi jellem szorult bele, amivel akár még politikus is lehetne, ha nem lenne ilyen mélységesen primitiv, mint amilyen. Szóval reméljük szép lassan ő is eltűnik a szebb időket látott magyar közélet süllyesztőjében.

Hát ezek vannak, meg persze a válság ami globális ánuszgyűrűként szorít minket tovább és talán-talán rákényszeríti a politikát az oly régóta beígért változások elkezdésére. Ja! És ez az új év szerintem se lesz túl boldog, viszont egy évtizeddel megint öregebbek lettünk. Már másodszor, és ezt az évtizedet már tényleg megéltük, úgyhogy csak így, nyitott szemmel tovább!

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr4876399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása