Amihez túl gyávák vagyunk

Címkék: kultúra filo

2009.01.12. 09:46

Egy újabb nap virradt Budapestre. De ez nem egy átlagos nap volt, ilyen szépen már ezer éve nem virított a tűzkorong a Kárpát-medence egén. Az emberek amint fölkeltek, nekiláttak összeszedni a legfontosabb holmikat, hogy mihamarabb indulhassanak. Burgenlandból és a Dunántúlról a vándorlók már Budapesten jártak. Csatlakoztak a fővárosiak is a menethez. Félóra múlva üres volt egész Nyugat-Magyarország. A városokban és a falvakban némán hallgattak a főterek, főutcák, mintha minden ember egyszerre eltűnt volna a semmibe. Üresen kongtak a boltok, bár minden áru megtalálható volt bennük. Csak néhány turista tartózkodott az országrészben, akik értetlenül álltak a néma területen.
Közben, ahogy haladt a tömeg, úgy dagadt a mindenfelől bekapcsolódó emberektől, maga mögött hagyva közönyösen a néptelen területeket. A vajdaságiak és a déli területeken élők - más útvonalon - délről közelítették meg a Keleti-Kárpátokat, hogy majd onnan menjenek tovább Kelet felé.
Késődélután az előbbi menet elérte a Tiszát, ahol csatlakoztak hozzájuk a felvidékiek. Estére már az ukrán határnál jártak. Mindenkit szép sorjában átengedtek - rendben voltak az útlevelek. Végezetül az innenső határőrök is átmentek. Az utolsó határátkelőt megszólította egy ukrán határőr:
-Mégis, merre mennek?
-Munkácson megszállunk éjjelre, aztán folytatjuk az utat.
-Nem fog hiányozni az angol WC, a húszcsatornás TV?
-De... lehet... azért mi mégis továbbmennénk.
-A székelyek is?
-Ők is... Nem várnak tovább.
-Hát, akkor viszontlátásra!
-Viszontlátásra! - Már messze járt a megszólított, mikor a határőr odakiáltotta:
-Mégis, végül hova mennek?
-Vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr26872320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zoidberg 2009.01.12. 16:52:36

:) nekem tetszett.

De azért én óvatos lennék a visszamenéssel, látod a zsidóknal is olyan felemás módon jött csak be és nem is nagyon szeretik őket érte.. Jó mondjuk mi magyarok vagyunk, nekünk könyebb, minket le se szarnak. De én inkább tovább vándorolnék nyugatnak nem vissza az urál zavaros területére.

Másrészt mi a baj a Megyével sokkal barátságosabb, mint az urál így, hogy a felét elvették már a felelőség se nyomja a vállunkat. Ez mondjuk meg is látszik, de kérdem én, hol máshol van az, hogy ha akarod Splitbe mész ökröt sütni ha akarod, az Alpokba síelsz? Csuda egy hely ez énmondom.

ewqcska 2009.01.12. 18:58:00

a dio blogja kikerult az indexre.... ezt nem is tudom komentelni.
de lehet hogy ertelmet vesztette a deakos buli mert csinalnak deakos balt a regi epuletbe ahol iva is osztalytalalkozo bulikat akarnak szervezni. nem kelett volna oket meghivni tavaly mert latak a bizniszt a dologban es most el akarjak lopni

Dr. Zoidberg 2009.01.12. 23:23:06

hat akkor lehetunk proaktivak es csinalhatunk reakcios undergrounbulit es meghivjuk a koka janost aka
index.hu/velemeny/olvir/dj090107/

dió blogja naná, hogy kivann, ez evidens volt, o nagyobb geek, mint mi egyutt.

kene valami a komunikacios fronton, hogy megtudjuk konkuralni akarnak-e velunk csak odaadjak az epuletet es kussolva jatszodnak basszajba. ,:-|

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.01.13. 14:35:02

jaja.. és mivel nincsenek saját hirdetői 1 kanyit se keres a látogatottságon. azt mondta, hogy az index hirdetései vannak kirakva amiken csak az index keres... ?

Dr. Zoidberg 2009.01.14. 00:08:55

Hat mer egy hulye. Ahelyett, hogy regelne egy AdSense accot ket perc allatt es a google mar hozna is neki a hirdetoket. Nem mondom hogy halalrakeresne magat, de lehet lenne egy fix havi nehany ezres bevetele

ewqcska 2009.01.14. 06:13:21

o allami alkalmazott neki nincs ilyesmire szuksege

Dr. Zoidberg 2009.01.14. 07:53:36

jah tuti zsiros penzeket ker el a potyazoktol zsebre, aztan erkolcscsőszt játszik a neten.. =]

najó ez gonosz.

Dr. Zoidberg 2009.01.14. 08:17:52

Jah majd elfelejtettem Dönci, olvasgatom itt a régi verseimet és találtam egyet ami talán jobban elnyeri a tetszésedet, mint az előzőek, szóval ezt most veheted úgy, hogy dedicated to you!

Íme:

Annyit ér a férfi fasszal
Mint egy lőtt seb, ragtapasszal.
Annyit ér a nő pinával,
Mint egy extasy piával.

Anyit érek én e versel,
Mint csúnya nő, szar felessel...

Dr. Zoidberg 2009.01.14. 16:34:32

=]

Egyszer lenyúlom valami híres költő versét amit tuti nem ismersz és kiváncsi vagyok, mit mondasz majd rá. Lehet, hogy már meg is tettem! :P

ewqcska 2009.01.14. 18:15:18

lehet de attol meg hogy hires nem biztos hogy jo.... hagyal a kultursznobizmusoddal. es kulonben is azt irtam hogy csodalatos. ha ironiat olvasol ki az a te uldozesi maniad es akkor mr master kezel:D

ewqcska 2009.01.14. 19:06:00

gondoltam adok neki egy kis remenyt hogy van ebbol kiut de sejtettem hogy ez lesz a valaszod:D
na hogy alakul a dorcival?

Dr. Zoidberg 2009.01.16. 02:26:16

nah azér ti is tudtok tartalmas beszélgetést produkálni. dénest bevállalod kliensnek? :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.01.16. 13:31:47

ha befut végre hollywoodban és sokat fizet simán... :)

Dr. Zoidberg 2009.01.17. 03:13:34

diszletrendező mi más! bár el tudlak képzelni a fodrász szakmában is, vagy egy fasza kis hamburgerező?

ewqcska 2009.01.17. 03:31:40

és ebből fogok meggazdagodni?

ILLED 2009.01.17. 22:23:20

Ez tényleg nagyon jóóóóóóó! :) Már úgy sajnáltam a végére! :)

Dr. Zoidberg 2009.01.18. 00:06:26

Kurvanagy, kösz a linket Dönci, én is naon sajnáltam a végére, de a legjobb mikor a zsírégető nagymesterrel találkozik és mi ez ha nem siker? :)

Csányi jó.

Dr. Zoidberg 2009.01.18. 00:27:52

Dénes mikor jöttök haza? Nóri nagyon hiányol..

ewqcska 2009.01.18. 05:48:04

jovo het csutorton megyunk vissza torontoba. masnap elmgyunk 1 hetre cayo cocoba(kuba nezetek meg a google eart-t)
onnan vissza kovetkezo penteken torontoba es onnan masnap este indulunk haza pestre es vasarnap ebedre otthon is vagyok(feb 1)
ki az a nori?


van meg egy ajanlasom ha nem neznetek tv-t. a beugro cimu musor amit megtalalhatok a youtubon es onnan is azt bar mindegyik baromi jo, amiben a fenyo ivan szerepel. zsenialis a musor. tobb ilyet szeretnek a tvbe lattni.

de neketek is fajt amikor megkerdeztek tole hogy nem erzi hogy csod az elete? komolyan fajt nekem pedig csak egy kitalacio szoval sikerult elhitetni velem hogy tenyleg letezik ez a karakter. zsenialis a csanyi. a kommentelok meg politikai fenhangot ereztek a dologbol pedig szerintem semmi nem volt benne vagy csak en nem vettem eszre????

Dr. Zoidberg 2009.01.18. 21:11:43

Na ez jó hír akkor nem egeszen ket het mulva mar egyutt sorozunk!

Nóri a volt osztálytársam, írta mennyire hiányzol neki, de akkor az érzés nem kölcsönös. :}

A beugró is fasza igen szoktuk nézni, az Ivános műsorról pont lemaradtam, de akkor majd meglesem youtubeon.

Az kihagyott emberesbe meg annyi volt a politikai fennhang, hogy innen jött a fidesz, ahonnan mi meg akárki, jókor voltak jó helyen, illetve, hogy a saját kedvenc embereit nyomatták, szóval, hogy egy belterjes társoság és nem túl demokratikus, ami igaz rájuk a mai napig.

Ugyanakkor tényleg jó volna egy ilyesmi film az mszpről is, mondjuk olyat már láttunk egy párat, nagyobb kaliberúeket is. (Tanú, stb)

Na csók

ILLED 2009.01.18. 21:39:23

eugró rohadt jó, már a sokadikak vagytok, akivel erről beszélek, mindenkienk teccik, de állítólag kicsi a nézettsége, ezért későre rakják!

Politikai fennhang nagyon minimális benne, a humor meg óriási! :)

Bár kicsit vicces az is, ahogy a szakkollégiumot elképzelik... :D

ewqcska 2009.01.18. 21:51:28

de hianyzik a nori bar amikor otthon voltam sem jartunk ossze de persze.....
a tanu egy rossz pelda mert az a kommunizmust figuraza ki es nem az maszp-t. bar nem hiszem hogy itt a fideszt ki figuraztak volna. bar szerintem minden a vilagon ugy mukodik hogy csak annak lesz sikere ami epp jo helyen a jo idoben tortenik. szoval ezzel nem mondtal semmit. bar en ugy tudom hogy OV-nek a szobatarsa Rudi Zoltán volt de lehet hogy rossz az ertesulesem.

Dr. Zoidberg 2009.01.18. 23:17:52

Lehet több is volt neki, de a Forod az tuti. Legalábbis az ilyen alap közéleti dolog, mindenhol mindig leírják, elmondják.

Az mszp-nek pedig hiába is tagadnánk némi köze azért van a kommunizmushoz. A lényeg, hogy mivel a baloldal volt hatalmon, ezért azt únos-úntalan kifigurázták, ő volt a célpont, hofit is ide lehetne sorolni, meg mindent. Jobboldal, mint olyan csak az elmúlt 20 évbe létezik, szóval őket csak azóta van értelme kifigurázni. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb jobboldali párt pedig baloldali kommunikaciot folytat, szóval ami régen egy kádár paródia volt, az most simán elmegy orbán paródiának, szóval talán ezért se látunk elég ilyen dolgot.

ewqcska 2009.01.19. 00:48:55

én mint baloldali szavazo nem erzem hogy az mszpnek kommunista szellemisegben politizalna. ha kommunizmusra akarnek szavazni akkor egyertelmuen a fideszre szavaznek. bar ez tobbszor elmondtam mar hogy a kommunizmussal mint eszmevel semmi bajom sincs, egeszen addig mig az az oszefogasrol es nem a kirekesztesrol szol.
nekem faj hogy az egyik oldal ma magyarorszagon kirekeszto politikat folytat es azt allitja hogy aki bal oldali az nem resze a nemzetnek. nem tudom hogy lehet ki sajatittani a magyarsag eszmejet. es ezt tobb emberel lenyeletni. es igazabol haragszom a bal oldalra hogy ok ezt elfogadjak. en nem tartom magam komcsinak es egy teljesen intengralt zsido csaladbol szarmazom. es nem tudom hogy miert baj hogy valaki nekem nem szimpatikus....

ewqcska 2009.01.19. 00:50:12

jo lehet hogy igy ennek nem volt ertelme...:)_

Dr. Zoidberg 2009.01.19. 01:24:01

De volt. Az új baloldal nem is folytat komcsi politikát, de ettől még személyes, párt-elit-rektruációs alapon van némi köze az előző rendszer elitjéhet. Amúgy ez az elit se szigorúan kommunista politikát folytatott mondjuk a 70es évektől, sőt jobboldali, piacpárti reformokat vezettek be, hogy életben tartsák a halódó gazdaságot, aztán meg rendszert is váltottak ugyanezen okokból.

Az új baloldal és ez sajnos igaz az új jobboldalra is, semmiféle konzekvens politika-elméleti modellehz köthető dolgot nem csinál, egész egyszerűen választás előtt igér és osztogat, mint egy jóléti demokrácia baloldai párjta, ha meg nagy a kaki akkor kicsit megszorít és ilyen elnagyolt jobboldali, piacpárti dolgokat csinál, ha pedig valami keményebbet is csinálna mondjuk fönntarthatóvá tenné a piac bevonásával a biztosító rendszert akkor az amúgy jobboldalinak hazudott ellenzék, akinek egészsézügyi politikusa is ezt szorgalmazta annak idején egyész egyszerűen megvétozza azt egy népszavazással, mire a jobboldali politkát megpróbálo baloldali párt jól beszarik és abbahagyja az egész reformhülyeséget lévén két év múlva választás.

A másik oldal kb ugyanez, csak retorikájában nem ilyen eu-párti, modernizáló, piac-párti izét ad el, hanem a kádárizmust, de aztán ha megszorítani kell (márpedig kelleni fog nem is kétség) akkor ő is kéyntelen kelletlen megszorít.

Szóval szó nincs itt konzekvens politikáról, nálunk a jobboldali azt jelenti, ahogy te is jól látod, hogy jó magyar ember, a baloldali pedig azt, hogy jó európai. Vagy valami hasonlót. És a két párt ugyanazt kínálja csak más köntösbe bujtatva. A fidesztől engem is a nemzeti érzelmek pártpolitikával való átlátszó felturbózása riaszt el, illetve a személyi kultusz, meg a sok vallásos fan, de ugyanez elriaszt az mszptől is, és igaz számomra kicsit emészthetőbb köntösbe csomagolják a semmit, ez csak a külcsíny ugye.

És csak megsúgom, hogy az mszp szavazók ugyanolyan antiszemiták, mint a fideszesek. :)

Szerintem pedig a te baloldaliságod, mivel ezen a paradox magyar belpolitkán edződött, nem igazi baloldaliság, csak te is inkább a baloldalon lévő pártok csomagolásával szimpatizálsz amit amúgy megértek.

Ennek az országnak pedig konzervativ, jobboldali, némileg protekcionista, de az euval magas fokon kooperáló, libertárius vezetésre lenne szüksége, úgy 10-30 évig amig pozitivba fordithato az államháztartás és elkezdődhet a hitelek törlesztése, amely hitelekre fölépítettük a demokráciát, és amely hitelek végtelen függőségben és kiszolgáltatottságban hagynak minke a külvilág felé. Jah és persze nem ártana államháztartási, közigazgatási, szociális és adó reform, az oktatást is ráncba kéne szedni és átalakítani a közmentalitást. A fideszt és az mszp-t pedig száműzni amerikába, ahova amúgy valók és akiktől lehetne mit tanulniuk.

Go go LMP!

ILLED 2009.01.19. 23:55:17

És feltalálni a gyógyszert, ami minden betegséget meggyógyít...

DE HA VALAKI MÉGEGYSZER -BA -BE HELYETT -BAN -BENT ÍR, VAGY FORDÍTVA, KITÉPEM A TÖKEIT, ÉS MEGETETEM VELE!!! EZÉRT SZENVEDETT VELÜNK GYULA ANNYIT???!!!

Ha valaki a társadalom jobbítását nem magán kezdi, az nem más, mint egy szardarab, aki a bűz miatt anyázik.
(kettő)

ewqcska 2009.01.20. 00:02:30

ezt most nem geszen ertem. irnal peldakat?
marmint nem a ba be kerdesre. megtened hogy megmondod, hogy tehetnem szebbe a magyar gondolkodas modot es akkor eskuszom, hogy megteszem. de ha azt hozzod fel peldanak amikor a nagydiofaban ordibaltam a novel mert nem szolgalt ki....

Dr. Zoidberg 2009.01.20. 00:54:57

Bocs a helyesírásér' :)

De szerintem is magunkon kell kezdeni, és a környezetünkön, de én ezt úgyérzem megteszem mikor tájékozódok és mérsékelten mérlegelek és megosztom veletek amire jutok. És ha valamire jutok és azt annyival lerendezed, hogy miért nem magamon kezdem, az pedig nem más, mint képmutatás.

A cigicsikket általában kidobom a kukába, mindig leoltom a villanyt és lehúzom a fűtést és elzárom a csapot. Ezenkívül nem hőzöngök, nem szavazok ha nincs kire, és egy hónapban csak egyszer eszem zsírós ételt aka sültkolbászt! :) Jah és nem nyomok propaganda paneleket, meg xenofób szövegeket és nem teszek magamévá álláspontokat csak azért mert a többség úgytesz. Szerintem én jól állok! :)

Na most lehet oltogatni, csók!

ewqcska 2009.01.20. 08:24:51

delta9thc.blog.hu/2008/11/17/a_nehez_ev_ellenere_jo_lett_az_idei_szuret#more773392

segitsen ezt nekem megfejteni valaki. ezek droghasznalatra termesztenek vagy mi a fasz ez a cikk?

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.01.20. 13:19:00

és ezzel a videóval mihez járultál hozzá !!!??

Dr. Zoidberg 2009.01.20. 17:18:26

Hát a remek estéhez, meg a samásodáshoz. :)

Dr. Zoidberg 2009.01.20. 17:19:56

Dönci, szerintem ezek így hivatalosan nem arra termesztenek. A kender ugyanis csomó minden másra is jó még, mint elszívni, és szerintem nem is a szívásra tenyésztett kenderről lehet szó. Ruhát, meg minden szart csinálnak belőle. Bár nyilván van némi áthallás és a tabudöntögetés is a dologban.

ILLED 2009.01.20. 23:48:44

Benya, nem Te írtál valami olyat, hogy annyira szereted, hogy ebben az országban mindenki véleményt nyilvánít a dolgokról, noha gőze sincs róla?

Na mármost nem első eset, hogy igénytelenségen kapom rajta a sama rákjait.

Az egyik első ilyen megdöbbentő eset volt az, mikor százezer sor után, amelyet ideírtál a samára a velem való vitában, kiderült, hogy egyszerűen nem olvastad el rendesen a posztot.

Ez pedig a miért nevű poszt volt. Már magában a posztban levezettem az elemi ellentétet Descartes és Occam elmélete közt, majd Te kb a húszadik érvváltás alkalmával jutottál el Occamig. Azaz az összes addigi időtöltésünk tök fölösleges volt.

Egy kicsit lehetnétek alaposabbak, igényesebbek. Ha nem híg szemétdombot akarunk ide összehordani, akkor kicsit több tiszteletet tanúsíthatnátok a vetett betű iránt. Nemcsak a helyesírásra gondolok.

Az egy dolog, hogy valaki sokat ír, ha tartalmas, de Benya Te sokszor csak úgy írsz, mintha beszélnél. Azaz sok gondolatismétlés, sokszor már megválaszolt dologra kérdezel rá stb. Ez fárasztó.

De amin most felkaptam a vizet, hogy Dénes belinkel egy blogposztot, amelyet ha végigolvasott volna, egyértelműen látszott volna, a feltett kérdése, ugyanis a cikkben szerepel az, hogy "Szabadföldy kissé aggódik is, hogy magas lesz a kender THC-foka" és egyéb megjegyzések arra, hogy fogyasztásra szánják a kendert: így zamatáról beszélnek stb.

Szóval, kérlek, ha valamiről véleményt mondotok, akkor olvassátok már el. Szerintem ez alapvetés.

A cikk egyébként tök érdekes. Kamu az egész, nyilvánvalóan kitűnik annak aki elolvassa, hogy egy borászati cikket írtak át. A beszélő nevek, mint Szabadföldy István, Planti, Pedrő Ilona, Tekerő Ferenc, Sodor Mariska. Az összes helyiségnév bortermő vidék, a thc fok nyilván az alkoholszázalék megfelelője. Azaz kicserélték a megfelelő szavakra a boros szakszavakat.

Gondolom az volt a céljuk, hogy megmutassák mennyire hasonló kábítószer a bor, mint a fű. És nincs értelme erkölcsileg kevésbé elfogadottá nyilvánítani, mint a bort.

ewqcska 2009.01.21. 00:40:21

ohhhhh!!! mar ertem. koszi. bazz tenyleg. teljesen abszurdnak tunt az egesz. es koszi, hogy helyettem leirtad a bencenek. de hulye vagyok. annyira felkavart, hogy thc szazalekokrol beszeltek hogy teljesen elvesztem a tortenetben....

Dr. Zoidberg 2009.01.22. 17:51:33

Elolvasom mindjárt az említett vitát, bocs, hogy nem tanulmányoztam alaposabban a kenderes oldalt és csak ideböfögtem elsőránézésre a véleményem, bár nekem logikusnak tűnt, mer csomó ilyen kenderes lobbival találkozok városszerte, ami nem a fűről szól.

De ha ennyire nem bírjátok a tartalmatlan, belső-monológjaimat, akkor miért barátkoztok velem? Megszokás? :)

Dr. Zoidberg 2009.01.22. 17:59:16

Addig is nektek egy cikk, hátha nem tűnik tartalmatlannak, és csak azér veszem a bátorságot filoszemita írást linkelni, mert bár szerintem nem a zsidók körül kéne forognia a médiának, mégis ezt teszi, meg sokszor a ti agyatok is érthetetlen módon és ez a cikk erről szól.

www.hirszerzo.hu/cikk.gaza_holokauszt_es_peepshow.93866.html

ILLED 2009.01.22. 20:04:36

Na ne lógasd ennyire az orrod, azért mondom, h sztem min lenne jó változtatni, mert bírlak, és ugyanez okból barátkozom Veled. :) Ha nem így lenne, leszarnám.

Dr. Zoidberg 2009.01.22. 21:26:41

Akkor az építő kritikát elfogadom, és egyben örülnék ha a véleményemre reagálnátok sokszor, nem pedig arra, ahogyan sikerül papírra(képernyőre a'la word) vetnem.

Dr. Zoidberg 2009.01.22. 21:58:09

Zoidberg 2008.06.11. 01:32:41
"Egyértelmű, h sokan kihasználják

Van egy ilyen fejlécű komment, amire te reagálsz, de épp úgytűnik te nem olvastad el amit írtam, mert olyanokat írsz, hogy a mennyiség nem érv épp én magam írom le, hogy nem az, holott én ezt írom:

"A normálisok(/bolondok) többségben vannak a másik csoporthoz képest. A többiek remek kontrolt nyújtanak a valóság kiderítéséhez. No persze nem puszta hit alapján, mert attól még nem válik valami ténnyé, hogy milliók elhiszik, de ha például mindenki a kezébe vesz egy tengeri csillagot és az ezerből csak egy embert nem szúr, akkor elhihetjük, hogy az a csillag szűrós. Ez a mérőeszközök és kísérletek analógiája."

Amiben épp benne van, hogy nem tömeges hit hanem (mérhető) tömeges tapasztalat alapján lehet a valóságot és a fantáziát elkülöníteni.

Aztán ezzel le is zárod a vitát:
"Szal akkor végeredményben abban maradhatunk, hogy vagy elfogadom bizonyságnak a nagyonngyon valószínűt, vagy marad egy sor tökvalószínűtlenségekből fakadó kétségem és kész."

Amire én már előbb megírtam, hogy a kritikátlan agnoszticizmus szerintem sehova sem vezet, és, hogy a bizonyosságnak stáció vannak, és az ember sosincs középen ezen stációk között, mégha akarja se, kérdés, hogy oda ahol van racionalitás vagy érzelemk alapján jut el és állítom, hogy ha racionalitás útján akkor utána nem is érzi szükségét az agnosztikának, míg ha valaki azért az érzelemire is meg a rációjára is halgat, mikor a világ nagy kérdésein gondolkodik, annak kényelmes lehet az agnosztika, de ettől még nem lesz ugyanolyan racionális, és univerzálisan tényszerű meg konzekvens a világképe, mint ha valaki pl voksol a kreacionizmus ellen és az evolúció mellett.

Ez után nem is kommenteltél többet, míg én a Lukival vitáztam, akinek olyan hozzászólásai voltak, hogy elő kellett vennem Occamet, de most újra olvasom a posztod és megnézem mi az ellentmondás közte és Decartes között, és ha tényleg van, eldöntöm melyik nézete ésszerűbb.

A vita eredeti témája az okság és a Decartes és Occaam között feszülő ellentmondás sem lehet mindenesetre elég, hogy használjuk Occam módszerét, arra, hogy megtísztítsuk az elméleteket a használaton kívüli axiomáktól, márpedig a mindenek fölött való okság, adott esetben ilyen axióma lehet, nincs szükség rá, hogy magyarázzuk a világot, sőt inkább ellentmond neki a szinguralitások kapcsán, ezért nem érdemes használni. Valami ilyesmi lehetett az alapállításom. De most akkor olvasom a posztot is.

Dr. Zoidberg 2009.01.22. 22:06:17

"Dékárt szerint nincs tudás. Semmi sem biztos, ergo a tudás nélküli bizonyosságra vagyunk utalva. De Okkem meg azt válaszojja, hogyaszongya a fölösleges tudást keresnünk, mert már bizonyosság a legvalószínűbb. "

Okkem nem ezt mondja, sőt maga is a tudást keresve gyarapítja azt, ugyanis valójában csak azt állította, hogy fölösleges olyan dolgok bizonyításán fáradozni, amik létének fölvetésére semmi (racionális) szükség nincsen a dolgok megmagyarázása szempontjából. Szó sincs róla, hogy a legvalószínűbb az már bizonyos, helyette, azt mondja, a legegyszerűbb a legvalószínűbb, ha már ilyen tömör mondatba kell foglalni, így lehente körülírni a modern tudomány és én is, milyen értelemben használja Occamet. A te értelmezéseddel természetesen én sem értek egyet.

Dékártról kevesebbet tudok, de emlékeim szerint a racionalizmus élharcosa volt és azokkal az eszközökkel, amik akkor rendelkezésére álltak, nomeg a politikai kontextussal, (felvilágosodás vs katolicizmus), egész érthető, hogy arra jutott, hogy nincsen bizonyosság, az ő esetében ez nem volt menekülés, viszont néhány száz évvel később, ez a fajta látszólagos kívülmaradás a kérdésen, amit úgy láttam te is magadévá tettél, ahogy írod:
"Marhaság" és "Piti menekülés" keveréke.

ILLED 2009.01.23. 10:23:08

Igazad van, az első hozzászólásodban, ott valószínűleg én sem olvastam el figyelmesen. Örülök, hogy figyelembe veszed a felhívásomat, mert asszem leginkább az a hit hiányzott nekem, hogy nem csak gyorsan pár perc alatt írsz összevissza választ, hanem gondolkodsz is rajta. Na ez már megvan. :)

pá? :)

Dr. Zoidberg 2009.02.02. 01:15:41

Mi pár hete láttuk Csöngével, jót röhögtünk, tényleg elég amcsi. :)

Ha dalt kéne írnom belőle azt dúdolnám: Fostali, fostali, fosta-ra-tata-fostali, fostali, fostali, micsoda fostalicska.

:O

ewqcska 2009.02.02. 11:56:51

de miert kene???
itthon vok. talalkozunk?

Dr. Zoidberg 2009.02.03. 18:43:58

remek! én pénteken érek a városba, jelenleg még ungváron vagyok, de akkor pénteken mindenképp fussunk össze ok?

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.02.03. 21:57:36

szombat délután rékánál házibuli 3-tól 8ig... na?

ewqcska 2009.02.04. 12:37:24

nekem a szombat jobb...

Dr. Zoidberg 2009.02.04. 18:24:41

ok végső soron nekem is. akkor rékánál ráhangolódunk az éjszakára aztán belevetjük magunkat meg egymást?

ewqcska 2009.02.08. 12:29:12

szerda este nem talalkozunk egy sorre? es nem kezdunk el jarni goccizni azt hiszem az uj deaknak van tornaterme....?

Dr. Zoidberg 2009.02.08. 17:22:17

simán. de mi az a gocci?

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.02.09. 20:54:29

fociban én bármikor benne vagyok.

Dr. Zoidberg 2009.02.10. 08:41:22

én is, sőt ha gondoljátok föl tudom ajánlani a kolis focipályát amit ritkán használnak a kolisok, viszont más meg egyáltalán nem mert elkerített. ráadásul ha napközbe nyomjuk akkor még a portáson sem kell átfurakodnunk mert a büféből be lehet jutni. de a portás meg általába jófej, én egy esti fociba is benne lennék, bár túlzottan nincs megvilágítva.

holnap vélhetően életképes leszek délután, hívjatok bizalommal!

ILLED 2009.02.11. 17:17:04

foccizni én is focciznék, de ez nyitott pálya? Mert az azért para, ha nincs öltöző. Vagy a szobában öltözhetünk? Különben mire hazaérünk, ránkfagy az izzadtság.

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.02.11. 22:17:48

fasza lenne... amúgy a deák is jól szól, csak azt biztos tök drágán adják ki... általában az ilyenek óránként 7-10 ezret simán "kóstálnak" szóval ahhoz kellene fixen 10-15 ember, hogy gazdaságos legyen, és, hogy kihasználjuk a pályát (márha nem kistornateremről van szó, kiskapukkal meg ilyenek).

Dr. Zoidberg 2009.02.11. 22:29:10

Kicsit túlbonyolítjátok a dolgot. Én úgygondoltam, hogy idejöttök, átöltözésis hely megoldható, (akár folyosón, akár szobában, akár a wcben) jöttök ahányan vagytok, hoztok labdát, bemegyünk a pályára, rugjuk a bőrt néhány órát, aztán hazamentek mondjuk a 49-es villamossal ami a deákra megy a koli elől kb. :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.02.11. 22:32:01

nekem simán jó... csak szerezni kell még 4 embert legalább, hogy 8an meglegyünk

ILLED 2009.02.15. 23:26:48

Csütörtök estve 6? Akinek jó, jelezze itt.

ewqcska 2009.02.16. 10:54:29

ugy gondolom, hogy nekem is. aki meg akar talalkozni az jojon a castro ma este(hetfo) 8ra!!!!!

Dr. Zoidberg 2009.02.19. 08:56:25

Na gyerekek, akkor ma lehet jönni focálni, mi Dénessel ha mindeni igaz talizunk benne a városba 4 fele, és aki akar oda csapódni, az hívjon. Kéne egy labda mindenesetre, a pálya havas, de szerintem pont jó lesz.

Csók

ewqcska 2009.02.19. 12:56:50

tudd valaki kolcson adni egy 44es cipot focizas erejeig

Dr. Zoidberg 2009.02.24. 13:46:59

Most is jó lehet a csütörtök, bár 10 centis hó borítja a pályát, várom az ötleteket, ugyanitt 40-41-es focipőnek apuka kerestetik. :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2009.02.24. 18:37:58

szerintem lehetne erzsébet tér is... ott sztem nem lesz nagyon hó, és közelebb van mindenkinek :)
Amúgy csütörtökön nekem nemtom mikor jó még... sztem 7 után, de lehet, hogy 6

Dr. Zoidberg 2009.02.25. 07:48:12

De mehetnénk szánkózni is a normafára!
süti beállítások módosítása