Örülnék ha a blog a tagadhatatlan(?) humorosságon kívül, a közélet és a kultúra változatos terepére is kicsit mélyebbre hatolna. Az ideológiás cikkem óta várom a reakciókat, és új bejegyzéseket például politika témájában, amire úgy tűnt van igény, csak talán alkotói kedv már kevesebb. A hülye videókat is szívesebben látnám a subbán, és több olyat itt nálunk, ami például Mr. Master MSN-fejlécében tekinthető meg a napokban. A haveri kapcsolattartásra, hülyülésre és bazmegolásra persze így is megfelel, de értékes bandának tartom a milyenket, mely banda ennél azért többre is képes. Ha sikerül kicsit nívosabbá tennünk az oldalt, itt az internet publicitása előtt beígérek egy szép egyedi designt neki.

 Talán nem a nívosság, mindenesetre a kultúra jegyében, írói munkásságom egy részét teszem most közzé, kedvcsinálónak és persze a nem létező szuperegóm materializálásának kísérlete képpen is. Természetesen a kritikától nem elzárkózva, így a nívó megítélése a ti kezetekben van, avagy the power is yours, de azért remélem szerzek vele pár kellemes percet. Szeretettel tőlem, nektek.

   

(f)Arc Poetica

I.
Írnom kell, írnom még sokat.
Csak emígy értelmiségi módra élni meg, betűkből húzni hasznokat.

Írnom kell még nagyon sokat ha mondom,
úgy feszüljön fejem köré a dal,
mint férfitagra húzott kurta kondom,
írnom írnom kell hamar.

II.
Tágas e világban,
Szűkre mért csodákban,
Bolyhos bohémiájában is a létnek,
Síma lelkek mosolyában, sikolyában,
Ki-be járni(élni):

Esők utáni estek oxigénfolyását kortyokban mámorként fejnek és tüdőnek.
Ínyenc idegsejtek - egyre furcsább - rezgőnépeit etetni végeérhetetlen.
Szerekkel, zenével, nyári rétek illatával és lepkelelkű nők érthetetlenűl kellemes hajával.
Élni.

Élni egészen és szinte. (Zokni-láb-mosás hasonlat)

III.
Jótékony hártyányi műanyag:
pont elég óvni, védeni,
"megborulni-túl-korán" időszakába révedő,
ifjonti ihlet-izgatott agyat.

Jótékony hártyáni műanyag,
belébújt lelkem reál-potenciája nő.
Érintés? Szinte már valóság!
Meggy ízű ruhává szentesülnek divatjamúlt falak.

IV.
Írnom kell, sokat ha mondom.
Jót, mit jót, istenit! Hirtelen és sokat,
sok minden ellen/ért kell fejem köré a kondom,
lesznek édesek és lesz pár perverzek kedvére írt fájdalmasabb darab.

Szinesnek látszik majd belőlük - de látszik! - versektől vértezett (mondjukkifasz)fejem,
Metafóramatériákból fröccsöntött dalgumi, melynek létrejötte ötvözet:
Ösztön-ok és eszköz-Értelem.
(Nemcsak hasznos tehát, de már-már szükségszerű)

Például(V.):
"ha lefaszoznak felhívhatom figyelmük
hogy milyen hasztalan és kellemetlen is
elélni fasztalan."

VI.
Írnom kell, írnom még sokat.
Csak emígy értelmiségi módra élni meg, betűkből húzni hasznokat.

2005, Budapest

Minden fönntartás jogos! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr3821754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ewqcska 2008.12.14. 17:08:57

A versrol a velemenyemet nem irom le mert azt hiszed, hogy viccelek. csak annyit, hogy maradjanak a videok es a barati kapcsolattartas es ne ronsd a szinvonalat ilyenekkel. ja es politizalj mert szerintem nincs ra igeny csak.

ewqcska 2008.12.14. 17:09:45

akarom mondani NE politizalj

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.14. 19:34:30

szerintem írhatnál egy verset ewq tapintatosságáról is :)
a komoly posztok jók, csak senki nem olvassa végig őket ha 1 oldalnál hosszabbak. sajnálom, de ez van.

Tömöríts... és írj olyan verseket is amiben nincs benne a fasz, a kondom, a szex, testnedvek, a szenvedés és petri györgy egyszerre. Ez is jó (versileg különösen), csak nekem kicsit sok... nameg látnék már valami pozitív hangvételű dolgot is amiben minden szép és jó! :)

Tudjuk, hogy nem ez a valóság, de legalább áltassuk magunkat egy kicsit léci...

Dr. Zoidberg 2008.12.14. 21:43:53

Dénesről annyit, hogy első kommentnek akartam írni, hogy ne olvassa el, mert semmi jót nem vártam, elég az hozzá, hogy ha énekelek akkor inkább politizáljak, ha politizálok akkor inkább írjak verset, ha meg verset írok akkor inkább kussoljak, van akinek semmi se jó. Kemény az ő szíve, talán csak a feje keményebb annál. :)

Dani, szerintem ez egy (ön)irónikus, vicces, felszabadult, már-már boldognak mondható vers, legalábbis annak szántam, de akkor ez nem jött át. :)

Legközelebb egyszerűbb húrokat pengeteg, a esszé méretű írásokat meg próbálom visszafogni, bár sose értem miért olyan nehéz átrágni magatokat 3-5 oldalon, mikor olvasott emberek hírében álltok, de biztos a szóvirágaim teszik, hogy elveszik a tempó, majd tanulok Worluk-atyánktól!

Kösz a reagálást, kultúrás, hülye-videós, nívó-emelős ügyben nincs semmi hozzászólásotok? Természetesen nem a tradicionális (faszpinapiritós) értékek rovására, csak úgy, hogy megmutassuk magunknak még ennél többet is tudunk?

Dr. Zoidberg 2008.12.14. 21:44:48

Jah és természetesen soha egyetlen kanyi pénzt se kaptam még versekért, szóval a "betűkből húzni hasznokat" az csupán írói ferdítés. No persze ami késik..

Dr. Zoidberg 2008.12.14. 21:46:15

Egyébként nem szép vers ritmikailag meg alakilag meg minden, direkt azért választottam, mert úgy gondoltam a tartalom kárpótol ezért (és illik a faszpinapiritósba), de akkor legközelebb kényes úri ízléseteknek megfelelő opuszt választok! :D

ewqcska 2008.12.14. 22:03:53

nekem akussolassal semmi bajom nincs. en bence nem szemetkedn akarok de egyszruen szeretnek ramutatni, hogy nem vagy tehetseges kolto, sem enekes. politikarol meg azert nem mindannyian gondolkozunk ugyan ugy es az feszkot szul ami nem tesz jot a baratsagunknak es igy ki lehet hagyni a kapcsolatunkbol.

Dr. Zoidberg 2008.12.14. 22:20:58

Jah, hogy te ilyen homokbadugós vagy? Akkor te hagyd ki. Szerintem a barátságot az őszinte eszmecsere táplálja, mindenről ami érdekel minket, nem pedig a hátbaveregetés, vagy a rámutatás egymás tehetségének hiányosságaira, de amennyire nagy a pofád, ezt má' csak súgom inkább, mint mondom. És majd ha elolvastad az életművem, vagy hallok tőled egyetlen nem hamis hangot, mikor halász jutkát énekelsz fennhangon enged meg, hogy akkor adjak a véleményedre, és had jegyezzem meg azt is, hogy a művészet, mint az életben bármi, nem feltétlenül a tehettségről, vagy a sikerről szól, hanem adott esetben a szórakozásról, vagy szórakoztatásról (de ezt a krézi srác példáján okulva is tudhatnád), esetleg önismeretről.. Persze ez is egyfajta önismeret, mármint a kritika, de a te kritikád kritikán aluli. Az sem véletlen, hogy ezekt a remekeket nem az írószövetséggel osztom meg hanem veletek, de te aki már x éve nyilván a megasztár titkos tanácsosa és Majakovszkíj rímcsinálásnak doktora vagy, vélhetően már nem tudsz lesűlyedni a művészet ilyen mélységeibe, ezért a dolgot elnézem.

Igen mostmár közel vagyok ahhoz, hogy fölbassz, de azért még így is fényévekre, szal ne álmodozz kicsi huszár. Megártott neked a sok hamburger.

Juhi, egyébként meg tényleg olyan verset akarsz amiben nincs szex? Ki vagy te és micsináltál a Danival?! :P

ewqcska 2008.12.14. 22:37:13

De en mikor allitottam hogy tudok enekelni? te azt allitod en meg megcafolom mert oszinte vagyok hozzad. lehet, hogy faj az igazsag. ha meg nem vagy tehetseges akkor maradj meg mu elvezonek. es ne vedd komolyan magadat annyira. nekem van onismeretem ezert nem irok verseket, vagy almodozom enekes karierol. es csak arra szeretnelek kerni mint baratod, hogy te se tedd, es teljes szeretetbol mondom neked, hogy azert ne tedd mert szar vagy

ewqcska 2008.12.14. 22:38:07

de tenyleg szeretlek

Dr. Zoidberg 2008.12.15. 01:46:56

=]

Énekes karierr? Arra még nem gondoltál, hogy nem én veszem magam túl komolyan hanem te engem?

Asszem én is rendelkezek némi önismerettel, még ha te tényleg el is hiszed, hogy jobban ismersz mint, én magam, azért ez még nincs így.

Dobálózhatsz a szavakkal, de attól mert a 'megpacskoltam a csajod seggét' poénokat - őszinte örömömre - nyugdíjba küldted, azér jó ha tudod, hogy az önérzetembe célzott oltásokkal se tudsz sokkal jobban felbosszantani, mint azokkal, de értékelem a próbálkozást, hisz:
Én is szeretlek, te buzi.

Viszont lepattanhatnál a magaslóról ha csak egy percre is és közölhetnéd ha te nem énekeltél még el hallgathatóan soha egy számot, nem írtál egy kanyi verset se, és csak azt tudjuk rólad, hogy nagy a szád ha inni kell vagy pofázni, miben tartod magad jónak, érzel-e magadban (vagy adott esetben tudsz e generálni magadban) annyi tehettséget, valami más, magasztosabb dologban is, hogy legalább középszerűt alkoss?

Nem tudom, hogy én tudok-e, de azt igen, hogy csípőböl többet tudok, mint te. Szóval csak remélem, hogy ilyenkor a kölkös hecc beszél belőled, és nem az emögött megbúvó írigység. :P

Jah és bocs közbe hetihetest néztem, de elflamelnék veled itt reggelig, ha itt vagy és nem dőlök ki! Esetleg meghallgathatnál egy Ákos számot az előadásomban, amivel a megasztárra készülök éppen! =]

Dr. Zoidberg 2008.12.15. 02:34:02

Szóval tényleg kösz az aggódást, és őszintén bízom benne, hogy mihamarabb eljön a nap, amikor te is meg akarod majd osztani barátaiddal a kezed, vagy az eszed, vagy a nemzőszerveid (esetlegesen elnagyolt) alkotását. Ez egyrészt a bizalom gesztusa lesz felénk, és másodsorban, (főleg mert ezzel a bizalommal részemről, te mindig visszaélsz,) ez egy jó alkalom lesz, hogy én is őszinte kritikával éljek irányodba, amiben természetesen csak a jobbítás szándéka fogja vezérlni műhó-steril lelkemet, nomeg az irántad érzett tisztelettel vegyes szeretet és a beccsel átitatott baráti hevület!

Komolyra fordítva a szót:
Ki állította át, hogy csak bejelentkezve lehet kommentelni? És miért?

ewqcska 2008.12.15. 04:25:24

eskuszom, hogy nem vagyok se irigy se feltekeny rad. es bocsanatot kerek, hogy elmondtam a velemenyemet amit meg most is fenntartok. de lattom erzekenyen erintet. ne azt keresd hogy en kepes lennek e arra amit te alkotsz hanem hogy mint hallgatod es olvasod mit gondolok rola. pontosan tudtad, hogy ha ezt kirakod akkor irni fogunk kritikakat es te sem gondoltad, hogy az egekig magasztalunk majd gyonyoru koltemenyed miatt. nem kezdek vers irasban mert nincs ra afinitasom es valoszinuleg tehetsegem sem. de ez soha nem fog kiderulni es ennyivel vagyok en jobb nalad mert en meg hagyom azt az illuziot magamrol hogy egy zsenialis kolto lehetek, visszont te sajnos eljatszottad ezt.

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.15. 14:15:28

tetszik ez a párbeszéd. folytassátok!

építő jellegű videot szivesen felraknék, csak nincs sok értelme, és sajnos a videómegosztók többsége még mindig a faszságokról szól elsősorban :) de ha találok vmi. jót felrakom, de aztán ne rinyáljatok, hogy nyálas "come together and - make love and peace" szarokkal van tele a sama.
komoly postírással meg az a helyzet, hogy nincs semmi különösebb világfájdalom, filozófiai kérdés vagy akármi, melynek kimondatlansága gyötörne, mint Mr. Zöldberget vagy Illést. :)
és igazából sem a politika sem a szociológia egyszerűen nem foglalkoztat annyira, hogy a gondolataim 0,1%-nál többet pazaroljak a témára... ebből kifolyólag nem nagyon olvasom el az 5 oldalas agymenéseket sem teljesen. :)

ILLED 2008.12.15. 17:14:29

Nekem teccik, de majd értékelem hasszan is, csak még emésztem, jó? (csakhogy nehidd, h oda se bagózom)

Dr. Zoidberg 2008.12.15. 21:20:43

Ugyan már Dönci megint mellébeszélsz. Úgy ismersz, mint aki nem bírja a kritikát? A bajom nem azzal van amit te gondolsz, hanem azzal, hogy úgy állítod be, hogy amit én gondolok, az az, hogy én vagyok Pilinszky meg egy József Attila közös gyermeke.

Ami hazugság, és amúgy övön aluli, mert aki nem ismer, az lát egy középszar verset, meg azt, hogy a srác haverja a srácot próbálja leemelni a felhőkről, ahol is a srác azt képzeli, hogy ő a new wave messiása. Ami elég szánalmas kép.

Szerencsére mégegyszer mondom ez nincs így, ezért hát nincs szükségem arra, hogy megóvj önmagamtól.

Mert a kritika, meg a kéretlen prófétáskodás, két külön dolog. Az is, hogy te úgy gondolod, hogy el vagyok szállva magamtól, és az is, hogy ehhez képest mi a valóság. És ha egy percre föltennéd, hogy amit gondolsz az nem tökéletesen fedi a valóságot, és vennéd a fáradtságot kicsit változtatni az álláspontodon, akkor máris észrevenndé msn-en a "tudok énekelni" előtt és után lévő mondatokat és smájlikat, és leszűrhetnéd belőle, hogy nem feltétlenül úgy értem, ahogy mondjuk a Ruzsa Magdi értené.

És az utolsó commenteddel is úgy állítod be, mintha most csak önérzetembe sértene a kritika (ezzel megint táplálod a hamis képet rólam), holott nem a kritika sért, hanem, az hogy emellé realitásoktól elszakadt álmodozó és nagyképű kis fasznak állítasz be, amiból sok minden még igaz is lehet, de nem ebben a mélységesen negatív értelemben és nem ilyen elszállt módon, ahogy azt te gondolod, vagy láttatod.

Ugyhogy ennyit erről ne csíráskodj, és hozzátenném még azt is, hogy nem tudom, honnan veszed a pofát ahhoz, hogy olyan emberként aki saját bevallás szerint nem ért se az irodalomhoz se a zenéhet, olyan hangnemben ítélkezz (ami megint más, mint a kritika), mintha te lennél Phil Collins, ez meg itt nem a haveri blog lenne hanem az America's Talent. És most sem a saját tehetségemet védem, hanem a te hozzáállásodat támadom. Ha egy csöppel többet figyelnél, akkor észrevenndé, hogy az ilyen 'alkotások' a megmosolyogtatásotokra, az örömszerzésre, gesztus értékkel kerülnek föl ide, vagy küldöm el neked mondjuk a Seasideot az előadásomban. Nem pedig elsősorban művészi értékük megmérettetése képpen. Már csak azért is, mert úgy gondolom, hogy persze nem árt megmutatni másnak amit csinálsz, de az ember ha alkot és üti az iq100-at, vagy kicsit tájékozottabb, akkor elég jól meg tudja ítélni a művei értékét. De nem semlegesek a szempontok,hogy a mű miért és kiknek készül.. Vannak nekem is jobb napjaim, csak azok a versek nem viccesek, nem feltétlenül közérthetőek, vagy nem nektek szólnak.. Sajnálom, mindenesetre, hogy neked egyelőre csak a szar jutott, de azt gondoltam annyira azért érdekes vagy értelmes legalább a gondolat, hogy megosszam veletek, telejsne mindegy, hogy vers formában tettem.

Egyáltalán megértetted a versek és a koton közti metafórát? Mer ha igen és tudod mi az ars poetica, akkor nem lehet nem látni, hogy nem feltétlenül a szépségért és az elismerésért írok verseket, hanem terápiás céllal, hogy levezessem az efféle lelki megpróbáltatásokat, mint mikor rájövök, hogy ilyen szűklátókörűek az emebrek, hogy ők terápia képpen nem verset írnak, hanem baszogatják a másikat, ha a kritika szót hallják, vagy a másik mutat nekik valami érdekeset akkor nekik csak a szurkálódásra futja.

Ne érts félre egy ideig vicces, de kevés dolgot gyűlölök jobban, mint mikor olyannak állítanak be, amilyen nem vagyok.

Dani: ez mondjuk akkor részedről érthető, viszont nekem mindig olyan furcsa ez, mivel nekem a gondolataim 80%át teszi ki a politika meg a szociológia, meg a spleen, és mindig furcsa szembesülni vele, mennyire mások vagyunk. Persze ez egyáltalán nem baj, a videók részhez pedig csa kannyit, hogy jöhet a love and hapiness ezerrel, csak hagyd el az angol címeket ;)

Bocs a flameért, de lassan megszokjátok.

ewqcska 2008.12.15. 23:30:09

ebben az esetben akkor csak magamat akarom megmenteni a te muveszi alkotasaidtol. es tenyleg nem banam ha tobbet az eletben nem gitaroznal, dobolnal asztalon es enekelnel nekem. es akkor a baszogatasaim eleg jelentos szazalekban vissza fognak esni es akkor mind a ketten boldogak leszunk foleg en

Dr. Zoidberg 2008.12.15. 23:34:51

jo hogy azt nem mondod, hogy az erkelyed ala jarok szerenadozni titokban ejjelente..

vedd eszre magad, ne legyel taraszt, back off, stb...

A World's History aranyos, főleg a Gandhis rész!

ILLED 2008.12.16. 14:06:57

Szerintem nem kell rögtön a mi kedves Jenci királykisasszony barátunk szereplési vágyát és pesti vörös-tengerészgyalogos sznob extravaganciáját leírni ilyen kiégett ítélkezéssel.

Dénes: a verselést nem kell feltétlen isteni magasságokba emelni és rögtön önmagát koszorús költőnek kikiáltónak értékelni a szerzőt. Ha most éppen így írta meg barátunk, amit megírt, hát így írta.

Holnap kitalál egy frappáns WC falfirkát és arra is az lesz a válasz, hogy "maradjanak a videók és a baráti kapcsolattartás"? :)

Szerintem a sama azért tökjó, mert szabadon alakul, ezáltal él! Éppen ezért lemondtam bármifeéle mesterséges irányításról. Ami a szívemen az a site-on. :) Szóval ezért mindannyiunkat bátorítani szeretném arra, hogy megírja a magáét, beleértve a posthoz fűzött kommenteket is.

Ha Dénesnek nem teccik a forma, Juhit nem érdekli a tartalom, akkor max nem kommentelnek, vagy leírják, hogy egy rakás szar az adott poszt, mintahogy sok esetben teszik ezt, de ettől ne bánkódjál Benya, jó lesz majd visszanézni egy-egy posztot, mint internetes naplórészletet, ha az adott időben nem is hatott ki semmilyen módon a külvilágra, és komment nélkül maradt is.

A farcpoétika tetszik, bár nagyon az az érzésem, hogy ez a teljesen elszállt, az egész verset meghatározó metafora egy rímből született meg (mondom-kondom), és aztán csak a minden régi korlátot szétvetni akaró, expanzív hétker szellem tartotta meg. Javíts ki, ha tévedek. (Úgyis letagadod... :))

Amúgy vicces, de aztán totál nem értem a zokni-láb-mosás hasonlat-ot. Na ez nagyon ködös.

Mondjukkfaszfejed, ami végig ott bújkál az olvasóéban, és aztán lelövöd nagyon jóóóó!

Az V. strófa... azért meg irigyellek. Az saját, vagy loptad vhonnan? Ha nem, akkor grt, az egy gyöngyszem, még most is röhögök rajta...

De ezek mellett olyan nagyon Bencés, sokat akarós, izzadságszagú nem éppen WC falfelirat, pedig én olyanokra vágyom, hidd el, az egyszerűségen keresztül át is sugározhat az élet nagy igassága, vagy a politika, spleen, szociológia, szépség, egyszóval élet. Na ilyened nincsen a tarsolyocskádban?

Dr. Zoidberg 2008.12.16. 18:47:41

"Ami a szívemen az a site-on."
Te találtad ki a frappáns falfeliratot, szerintem ezt írjuk témának az irces utalás helyett, mert naon tetszik! :)

A vers valóban sokhelyen barokkos kacskaringóba megy át, ami a szépség és ritmika rovására is megy néha, nem volt erőm átírni, tényleg izzadságszagú és valóban ha nem is a kondom-mondomból de egy pár ilyen frappáns hülyeségből született, nincs mit tagadni rajta, eléggé megragadtad a szarvát, le a kalappal! :)

Azért raktam be, mert vicces és mert samás. És de igenvan gördülékeny és szép vers is, csak az ember azokat akkor mutatja meg, ha a kicsit szarabbaktól nem kapnak hisztériás rohamot a nagyérdemű tagjai. Mivel azér még nem ilyen vészes a helyzet sort kerítek majd rá, hogy azt is megosszam veletek.

És nem loptam az ötödik strófát, legalábbid tudatosan nem.

Ízelítőül, csak,hogy ne úgy maradjak meg, mint az évszázad legszarabb költője, és, hogy a dénes bosszankodásának is alapot adjak, és juhi se csak a petri koppintást kapja, legyen végre j.a. is. Nomeg témába vág. Jó olvasást!


Vakrepülés

Se olvasóm, se barátom
Se kedvesem, se mecénásom
Se hírem, se hasznom
Se népem, se kasztom

Tőlem tanul múlni a nyár
Kapuit bezárni a gyár
Tőlem tanulják szűzi lelkek
Elátkozni a szerelmet

Elnémult csevej
Lekésett randevú vagyok
Rám nézve csendesülnek el
A tegnap szikláin tört habok

Az akasztott alatt én vagyok a hely
Mi a léttől választja el
S ha nem látod a mulatságot
Én leszek ki fölemel

Eljátszott esély vagyok,
Megvetett eretnek,
Velem nevetnek a holtak, de közben
Felsírnak vállamon a meg nem születettek

Kósza dörzselektromosság
Az ágy alatt vagy bármin
Sötét zugom hagyom belepjék
Porcicáim

Se röppályám, se végzetem
Se dolgom a fedélzeten
Se szárnyam, se fékem
Se kezdetem, se végem

ILLED 2008.12.16. 23:12:55

Na ez nagyon tetszik! Bár sznobkodó ködös utalások ebben is vannak (pl. az összes kép ami vagy számomra nem érthető, miért vagy. agy monnyuk a vákum, semmi, vagy valami ami a világ legnyagyobbja lenne, de közben semmi, mert "lekésett randevú", az még oké, vagy elnémult csevej, vagy a múlt gátjain szertefoszló nagyratörő remények, tervek, célok, de a többi...?) de az izzadságszag nuku, és csomó olyan kép, pl az elnémult csevej, a tegnap szikláin tört habok ezek nekem valahogy nagyon tetszenek.

De tudod mi volt a jó? Az éjszaka egy netcaféban. Na az aztán igazán őszinte volt és nagyon vicces. Én olyanokra gondoltam. De ez is komolyan tetszik.

Ha már József Attila, akkor küldeném az én verziómat Dénesnek Montreálba és mindenkinek aki szereti:

Honvágy

Van apám és anyám is,
Istenem és hazám is.
Mindez persze oly messze,
Szívem szakad beléje.
Három napja csak eszek,
Sokat és nem keveset...

Bár ne ennék,
Lennék otthon,
Akár csak egy utcasarkon,
Isten háta mögött, árván
Ölelhetném Szent Hazám!

Halsemere, UK. 2004.

Dr. Zoidberg 2008.12.17. 00:25:32

Aranyos! :)

Nem egészen értem mit nem értesz, ez egy ilyen lemondós vers. Egyébként annyiban igazad lehet, hogy sajna ez sincs 100%osan egybe.

A netcaffes posztra gondolsz? Hmm vissza is olvasom! =]

Dr. Zoidberg 2008.12.17. 04:07:41

Nah elolvastam a netcaffesat, es azontúl, hogy hemzseg az elírástól, és kicsit összecsapott tényleg egész szórakoztató írásnak tűnik, azon az úton érdemes lenne továbbmenni, kösz, hogy fölhívtad rá a figyelmem.

Én meg az első commentre hívnám föl a figyelmet, amiben a dénes egyből lehúzta azt is, szóval mostmár tuti, hogy neki mindegy ez már zsigerből jön, remélem csak engem tisztel meg vele. De gondolom nem komoly dolog ez nála csak megszokás. Illetve remélem, hogy nem csak az.

És folyton rájövök, hogy egész életembe azt fogom visszkapni a barátaimtól, amit elemi alsóban adtam nekik. De ez így akkor se fair. :)

Nem véletlen amúgy, hogy prózába jobb vagyok, hiszen csak úgy fosom a szót, az meg versnél nem előny, prózánál viszont jól jön.

A te versedhez Barnus még annyit, hogy tényleg aranyos, de a zárlat nekem túl szakrális, ami egyébként képzavart is eredményez picit a J.A.-s indítással szemben. Bár végülis akinek van istene annak szent hazája is lehet, szóval felfogható az eredeti vers kifordításának kiterjesztéseként, lehet, hogy csak az én ízlésemet borzolja a dolog.

Dr. Zoidberg 2008.12.17. 04:10:19

Jah és még tartozom egy válasszal a zokni-láb-mosás hasonlathoz, amin meglepődtem, hogy nem érted, hát tudod zokniban lábat mosni, olyan, mint kotonban szeretkezni és vica versa.
süti beállítások módosítása