Küldeném kedves Jenő barátunknak, meg mindenkinek aki hasonlóan félresikerült évben látta meg a napvilágot:

 

Szeretettel: Egy ifjú titán :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr13815507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ewq 2008.12.11. 02:35:44

szerintem itt meg minden rendben volt vagy majdnem. utana valo evtized volt a gaz..

nem tudom hogy otthon megy ez a kampany:
www.whoppervirgins.com/

ILLED 2008.12.11. 12:29:57

ewq: Nem láttam még itthon, de komolytalan. Népviseletbe öltözött embereknek adnak hamburgert, mintha nem ettek volna Románia legutolsó eldugott falvában is hamburgert eddig az emberek. Az amerikaiak annyira, annyira nyomik, és nincs gőzük se a rajtuk kívüli világról!

ewq 2008.12.11. 15:29:44

nincs de egyebkent sok mindenbe megvaltozott a velemenyem itt. szoval lehet hogy nem tudjak hol van romania vagy magyarorszag viszont te sem tudod az 50 allamukat es foleg azt hogy mi a fovarosuk pedig egy csomo kisebb varosuk kb 3szor akkora mint budapest. van egy kurva nagy orszaguk amiben minden van meg 1-2 helyen kultura is, nincs szukseguk kimozdulni innen. igen butak de azert mert megtehetik. itt a legyenonis millionost siman nyerem persze csak a nehezebb kerdeseket tudom mert a konyu kerdesek azok mondokak meg tvshowbol van amikrol fogalmam sincs.

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.11. 17:31:48

vicces... mindenesetre ezután bezúznék egy whoppert, úgyhogy a céljukat elérték a kis nyomi amerikaiak:) a lényeg, hogy rávesznek, hogy 07:50 másodpercig nézz a szaros termékükről egy kisfilmet... innentől nem mindegy, hogy kamu vagy sem? úgyis megveszed :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.11. 17:32:34

ewq' Sikerült már jelentkezni a legyen ön is milliomosba?? Mutasd meg nekik!

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.11. 17:38:43

aztan a penzbol hivj ma' meg egy big macre! :)

Dr. Zoidberg 2008.12.11. 17:50:44

ez óriási! =]

és szerintem nem színészek, én ukrajnában az autóút mellett három óra autózással, nem egy népirucis bácsit meg nénit láttam. Asszem meg itthon is ritkán járunk a nem-urbánus terültre, nemhogy Romániában.

szerintem a film ötletes, jól néz ki, izgalmas, nem rossz.. Láttatok már német pornó-reklámot? vagy akár magyar wc-illatosító hírdetést? Azokhoz képest, ez kész felüdülés!

Hülye patrióta dolog az élből amcsi-utálat és az előítélet is.. Olyan, mint mikor a Biren életébe hőbörgünk, hogy mit tettek értünk a rómaiak...

ILLED 2008.12.11. 20:38:21

Dr. Z: Nemmontam, h színészek csinálják, csak, hogy kamu, azaz rábeszélték a falusi románokat, meg thaiokat, hogy szépen öltözzenek ki. Amúgy lehet, h Te nem jársz urbánus környezeten kívülre, de asszem maradhat egyeszám első személyben a mondatod.

ewq: jaja, nem tudnék sztem csak kb 10 államot nyögve, fővárosból meg tán annyit se, szóval télleg nem nem ismerem az USA-t, de ez inkább olyan, mintha Európa államait és fővárosait kérném számon rajtuk.

Émmeg a világot kérem számon rajtuk, és főleg azt, h tudják, h nem eszik meg egymást az emberek az USA-n kívül, és farmerben meg pólóban eszik a bigmac-et mindenhol a világon. Ezzel azért a film alapján nem igazán vannak tisztában. Jó, monnyuk itthon sem biztosan.

Ez a film inkább olyan, mintha itthon olyan mangalica reklámfilmet forgatnának, h megkkérdeznek tomahawk-os indiánokat, meg scheriff csillagos cowboyokat az USA-ban, h melyik ízlik jobban nekik a mangalica disznósajt, vagy a sima. Hát viccnek jó, de ne keltsék már azt a hatást, h itt népviseletben járnak az emberek.

Különben járnak hagyományos ünnepeken népviseletben emberek nálunk is meg Kárpátalján is faluszerte, meg a kultúrházban, meg tüntetésen, meg heccből kamaszok, ugyanúgy ahogyan nyilván ott is járnak kávbojruhában ugyanilyen alakalmakkor.

Az élből amcsiutálat szerintem is béna dolog. Én szeretem az amerikaiakat, nagyon szimpatikus sok vonásuk, de fenntarton, h nyomik, és gőük sincs a rajtuk kívüli világról. Megtehetik, aláírom.

ewq 2008.12.11. 22:22:49

én a keltákat nem szeretem baromi nagyképuek

Dr. Zoidberg 2008.12.12. 17:52:50

Lehet, hogy fizettek nekik pár hrivnyát, de azér ne gondoljuk már, hogy az infantilis, nyomi amcsiknak úgy kellett rájuk tukmálni a saját népviseletüket, meg a hamburgert. Nekem a film valóságosnak tűnt, szerintem ezek az emberek még tényleg nem ettek soha whoppert, ez lejött az arckifejezésekből (nem hiszem, hogy színészek), és mint ilyen mérne lehetnének népviseletbe? És nem mond már, hogy te olyan sokat lógsz ilyen társoságba. Mármint ilyen érintetlen mikrovilágban, M.o. ehhez túl picike.

És, ha feltesszük egy percre, hogy a film valóságos, és ebből következően ötletes meg minden, akkor az amcsizás, merő rosszindulatnak tűnik. Az általánosításról nem is szólva. Azért hiszed, hogy nyomik mer nagyképű vagy és a te környezeted átlagát várod el amcsi átlagnak is. Attól mert az amcsik átlaga kicsit kevésbé művelt, vagy naívabb esetleg, mint mi, még nem lesz nyomi az átlag, de még ha ezt a szót is használjuk, ott is megvannak az átlagtól eltérő emberek (sokkal nagyobb számba, mint itt), és ők meg pláne nem lehetnek nyomik.

És nem utolsó sorban nekik köszönhetjük a kort amiben élünk és minden etikai, meg politika problematikával együtt úgy gondolom hálásak lehetünk, jobb sors jutott nekünk ebben a furcsa világban, mint a nagy többségnek. És persze az amcsikat pedig magunknak köszönhetjük, szóval a saját vállunkat kell veregetni ha tetszik és saját magunkat seggberúgni ha nem..

Szóval ne csak a szálkát lássuk a más szemébe és ne csak a saját szálkás seggünket keressgéljük a tükör előtt tekeregve.. :P

ILLED 2008.12.13. 00:27:21

Azért az a rész, mikor a hamburger tetejét kezdik el enni, mint valami majmok, nekem sok volt. Lehet, h nem ettek pont Whoppert, de ma tuti, hogy a világ minden sarkában vágják, hogy a hemburgerbe, mint egészbe bele kell harapni.

Érintetlen környezet? :D Bocs, egy szóval nem állítottam, h érintetlen környezetbe szoktam járni. De a "nem urbánus környezet", (ahogyan azt az álatalm nagyrabecsült, és mélyen tisztelt honfitársam írta) közel áll hozzám, és nem igaz rám, hogy ritkán járnék ilyen környezetbe.

De érintetlen környezet? Na ezaz. Most mit várjak az amcsiktól, ha Te is valami romantiuks "érintetlen környezetről" beszélsz, mint vidékről. :D:D:D Ahova még nem jutott el a fogkrém, a hamburger, meg a WC-papír, és az emberek népviseletben járnak...

Bocs, lehet, hogy tényleg élnek a Bakonyban még fel nem fedezett magyar törzsek, akik népviseletben járnak, és nem tudják, hogy hogyan kell enni a hamburgert...

Azért azt hiszem az könnyen belátható, hogy az eszkimóktól a bushmanokon kersztül a brazil őserdők lakójáig mindenki tudja, hogyan kell enni egy hamburgert, és nem a tetejét kezfi csipegetni.

És akkor már rég nem Európáról beszélek. Beszélik, hogy Romániában is van egy titkos átjáró Bradeanu falu mellett, ami elvisz az érintetlen világba, ahol sok ezer ismeretlen dák törzs él elszigetelten, mind népviseletben járnak, és még a gumicukrot is bicskával eszik, de a hamburgert, bázeg, ők is ismerik.

Na ennyit erről.

És ne általánosíts az általánosítással!

Sok odakint a Nyominger Johnny! De mondom, én azért szeretem őket. (nem ártana néha elolvasni amit írok)

ewqcska 2008.12.13. 01:49:41

lol
imadom amikor kijossz a sodrodbol. de akkor eyek szerint azt allitod hogy az amerikaiak annyira nyomingerek mert nem eszik bicskaval a gumicukrot?

ILLED 2008.12.13. 21:34:30

Dénes! Eltaláltad szarva közt a tőgyit. Pont erre utaltam. :)

Dr. Zoidberg 2008.12.14. 03:42:17

De az eszkimók meg a bushmanok igenis nem láttak még soha hamburgert, mert a kis közösségekbe a nagy cégeknek nem éri meg reklámozni mer a városba olcsóbb meg több embert ér el, a kis közösségek bizonyos tagjai pedig nem járnak be a városba, illetve csak bizonyos tagjai járnak, szóval ezek a közösségek léteznek, a kultúrantropológusok nagy örömére, és el tudom képzelni, hogy romániában is vannak olyan falusiak akik nem ismerik korunk csodáit, mint a pc vagy hamburger, ez egyáltalán nem őrültség, sőt jobban belegondolva nálunk is lehetnek szegényebb elmaradotabb faluk ahol a középkorúak netán az öregek nem ismerik ezeket a cuccokat. Ez evidens sztem, miért is imsernék, nincs számítógépük, sőt az eszkimóknak tévéjük se.. Ez nem kamu, és te se tudod, hol kell elkezdeni enni vmit, ha még sose próbáltad... Nekem még mindig csak az előítélet jött át a hozzállásodból, bocs.

ewqcska 2008.12.14. 17:13:27

Utalod az amerikaiakat Barna de meg mindig nem ertem, hogy miert?

Dr. Zoidberg 2008.12.14. 22:08:54

Azért mer amerika-ellenesnek lenni kurvamenő dolog a ezen a patriótizmusba és protekcionizmusba forduló dekadens ki földrészen.. Ebben a mindenkori ellenzékiek és midenkori kormánypártiak, konzervatívok és szocialisták egyaránt egyet tudnak érteni és el tudnak csámcsogni rajta, míg választott politikusaik csontig nyalnak az USÁnak és pironkodnak mikor néha kicsúszik a nemzetközi sajtóba egy-egy zászlóégetés vagy hasonló.. Röhej.

Amerikában egyetlen dolgot nem bírok, az imperializmust, be kell viszont látnom, hogy elvi ellenkezésem ellenére, haszonélvzője vagyok annak és nem elszenvedője, persze nincs ez mindenhol így. És persze hosszútávon számunkra is végzetes lehet az ehhez az áramlathoz való kényszerű becsatlakozás, egyrészt ne tegyünk úgy, mintha lenne választásunk, másrészt meg ne az amerikai népet utáljuk és belyegezzük meg amiatt, hogy politikusaik a politikai logika szerint cselekszenek és védik az érdekeiket, és hellyel-közzel a népük érdekeit is. Ez pl nem mondhat el a mi politikusainkról, ahogy a mi (nyomi) választóinkról sem, hogy ezt felismernék.. Ezért írtam, hogy saját porta, nem más szemében a szálka, meg az indulatunk és csalódottságunk kitöltése másokon. Mer az nem túl PC.

ILLED 2008.12.15. 17:11:59

:D Igen, megvallom, úgysem tudom leplezni: utálom az amerikaikat, mert eccer kiskoromban kicsúfolt egy amerikai, azt mondta, hogy visszamaradott vagyok, mert még sosem ettem hamburgert, és csúnya előítéletes módon mindegyiküket ezzel az eggyel azonosítom, és csak ezért rájuk vetítem a saját démon-képemet, és nyakukba varrom a világ összes gondjáért-bajáért való felelősséget, és titokban itthon, nemhogy zászlót, de fehérfejű halászsast égetek minden július 4-én.

Persze a kicsúfolás miatti bántottságomat csak azért kapartam elő a múltamból, hogy legyen alibi-okom arra, hogy csatlakozhassam a menő "vesd meg Amerikát" gengbe a kerületben, akikre pusztán a menő amerikaellenesség miatt tapadnak a csajok, és én is akartam olyan csini bögyös macákat, mint amilyen a menő srácoknak volt.

Lebuktam. Önkritikát gyakoroltam. Mostmár visszafogadtok a Világot Objektíven Megítélők és Másik Lelkének Kendőzött Utálatának Ismerői Tévedhetetlen Klubjába? Mert mostmár visszavágyódom... (mégha az amcsielleneseknek menőbb is a szerkójuk)

ewqcska 2008.12.15. 20:01:01

ugye, hogy igy sokkal jobb? vegre kimondtad es ez a gyogyulas fele az elso lepes...:)

Dr. Zoidberg 2008.12.15. 22:55:27

Muhahaha =]

Majd ha a zsidókkal is így leszel visszafogadunk! Tudom kemények az elvárások, meg a lauderbe is megdobaltak a kis pajeszosok a kipajukkal, mikor meg kiscserkesz voltal magad is, de ez akkor is egy elitklub. Ja és globalizációval is ideje lenne megbarátkoznod! :P

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.16. 12:44:16

fehérfejű halászsast égetek minden július 4-én.

ILLED 2008.12.16. 14:10:09

Na miaz? Te is Menőzöl?

ILLED 2008.12.16. 14:10:45

(amit én égettem azt előtte körülmetéltem. csakhogy teljes legyen a kép)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.16. 14:43:14

bazzeg... lemaradt a fél komment most látom.

csak azt írtam még, hogy én inkább hozzád csatlakozom az "amerika te átkozott szutyok" népfronthoz (sasgyilkos elit alakulat) :)

Dr. Zoidberg 2008.12.16. 18:49:42

Asszem akkor mégse iratkozom be idén a Fehérfejű Halászsas OKJ-ra... :)

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.12.16. 18:57:38

fel se vennének mer zsicinigga' vagy
süti beállítások módosítása