Móka

Címkék: játék bkv zsidó móka

2008.07.01. 16:37

Gyakran elfog a vágy, hogy értelmetlen dolgokat tegyek. Nem azért mert olyan nagyon ráérős unatkozós arc vok, hanem ezzel inkább az élet kiszámítható, gépies szürkesége ellen lázadok. Olyan mókákat találok ki, hogy csak na. :)

Ilyen volt az iwiw-horgászat, amely abból állt, hogy abc sorrendben minden ismerősömnek küldtem egy egyénre szabott, 1-2 soros üzenetet, éppen ami eszembe jutott, és, ha válaszolt, addig válaszolgattam az ő leveleire, míg feladta, és nem írt tovább. Sok régi emlékre találtam így rá, sok ismerős még ismerősebb lett, viszont sajnos származott ebből kellemtelen félreértés is. Jó kis csiklandós fricska az egész. Próbáljátok ki!

Ilyen a köszöngetés, amely meg abból áll, hogy suliba, könyvtárba menet minden pontosan 10. embernek köszön Barnus. Az út végére az ember annyira belejön, hogy már senki sem kételkedik, mindegyik áldozat visszaköszön az elfelejtett ismerősnek.

Ilyen lesz majd eccer a Pali bá játék, amely meg arról szól, hogy a suliból/munkából hazafele jövet kinézek egy rendszeres időben egy helyen tanyázó tinicsoportot, amely útba esik az otthonom és a suli/munka vonalon, és a napközben gyorsan firkantott "óvodás rajzomat" megmutatom nekik hazafele jövet, és pár percig elbeszélgetek velük, teljesen fogyatékosnak kiadva magam, majd egy év után leleplezem a turpisságot, de ehhez eddig nem volt bátorságom.

De amiért most írok, az az ellenőr-poén, amely ma teljesen pozitívan sült el. A játék lényege, hogy bliccel az ember, úgy, hogy van bérlete. Ma Barnust a 7-es buszon kapták el: Már majdnem elővettem a bérletem lányos zavaromban, mert a 7-es buszon ellenőrt eddig kevesebbett láttam, mint szőrtelen hónaljat, de ekkor felcsillant a szemem, és beindult a móka parádé. Tök kedves ellenőrnő, kéri eccer a jegyet, úgy csinálok, mintha nem hallanám. Majd másoccori "jegy bérlet" felszólításra kiöntöm neki a lelkem, hogy most ért véget a suli, és nem vettünk bérletet a nyárra, mer minek, teccik tunni, a harmincnapos nem jó hónap végéig, meg különben sem számítottam arra, hogy nagyapám szól, hogy a kis TV-t vigyem neki át, és jegyet meg nem vettem, mert ki gondolná, hogy a 7-esen ellenőrök vannak, de leszállok (épp a jó megálló jött), csak ne tessék megvágni. Na, erre barátságosan odasúgja: á, a 7-esen mindig vannak ellenőrök, de jólvan akkor szállj csak le, elengedlek, mert a papának segítettél.

Végeredmény: nagyapámnak van TV-je; Barnus jót mókázott (még itthon is fülig ért a szám a jól elsült poénon), és eddig nem tapasztalt gyöngédséget fedezett fel a közlekedési vállalat harcosában, mely könnyekig meghatotta; az ellenőrnő meg úgy hajthattya álomra fejét éjjel, hogy tuggya, most fajtájától eddig nem tapasztalt gyöngédséget mutatott a Tisztelt Utasnak, és mint a Gondviselés keze, egy jószándékú unokát (lám, vannak még rendes emberek, van reménye a világnak) megjutalmazott jótettéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr32548244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droglabor 2008.07.02. 09:38:58

Csináld azt, hogy bemész egy kis éjjelnappali boltba, leveszel a polcról egy literes gyömolcslét, gyorsan elkezded inni, aztán leteszed a pultra hogy csak 2dl fogyasztás volt. Amikor megkér az eladó, hogy fizesd ki nézz rá furcsán és nyújts felé egy 200ast, majd az utolsó pillanatban egy ujjaddal lökd ki a benne elrejtett 500ast és fizess azzal.

Eligius 2008.07.02. 10:51:24

Barna, te sem vagy semmi.XD
Erről a kész átverés típusú (de nem magyar verziós) műsorok jutnak az eszembe.:D Ilyenekben volt pl., h egy kis sétálóutca két végébe (széltében!) egy-egy bóját tettek le és időközönként nagy társaság előtt egy beépített ember úgy tett, mintha egy alig látható damilt lépett volna át. Erre mindenki át lépte a nem létező damilt, v legalábbis azon akadt ki, h ő miért nem látjaXD. De az egyeik kedvenc, ami viszont már bonyolultabb: Egy kis boltban, ahol volt egy térfigyelő kamera és egy tv, ami a vendégek felé van fordítva a kamera felvételét mutatta. A vendég látta is magát, meg még valamit.:) Egy vámpírt, amint a nyakát szagolgatta. De persze nem volt mellette semmi, ezért beszart, h "mi a fasz van?".XD

animus 2008.07.02. 12:58:10

Egy csöpp sincs benned abból, amit mások úgy hívnak 'normális'. :)

Szép-szép, de ez mitől ZSIDÓ??!! =]

Dió nem tom mit szólna ehhez, mindenesetre legközelebb miután majdnem leszállított, mutasd meg a bérleted.. :)

ILLED 2008.07.02. 14:17:26

Affrancba, lebuktam... :D

ILLED 2008.07.02. 14:22:36

droglabor: Teccik az ötleted, a logikát már nem keresem benne... :)

De addig is, míg megvalósítom, féllábon hátrafelé ugrálva fogom énekelni a bocibocitarkát visszafelé, hamár eccer megtanultam.( A dallamot is megfordítva.)

Ha viszont télleg van benne értelem, nem csak az "értelmetlen dolgok tevése" jeligére írtad, akkor oszd meg velünk, mert én feldtam. (Amúgy kit tisztelhetünk személyedben?)
süti beállítások módosítása