Hamarosan elérkezik a várva várt Mikulás. Erről mesél Nektek most Barnabás. (nem az a Barnabás, aki a Kovbojok Télapó c. számában 2:45-nél szerepel)

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy Szent Miklós, akinek a Jézuskához kapcsolódó neve zavarta a csúnya kommunista bácsikat. Jobban tetszett volna nekik, ha nálunk, magyaroknál is, mint a materialistácska Szovjetuniócskában "Gyedmaroz"-nak, azaz Fagyapónak hívják a Mikulás bácsit. Történt ezért aztán, hogy elcsenték a szovjet gyerekek Mikulásának, Fagyapó bácsinak a nevét, és olyan ügyesen fordították, hogy a Fagy Urának, minden rossz nyavaja és romlás hozójának, a halál egyik megtestesítőjének, Télapónak a nevét rendelték Mikulás bácsihoz, annak a Télapónak, akit egészen eddig minden tisztességes magyarországi majálison a gyerekek felakasztva láttak a májusfákon. Szegény csúnya kommunista bácsik -akik ezexerint valószínűleg nem jártak majálisokra- nem értették, miért sír a gyerek, mikor a "jóságos" Télapó hozza neki az ajándékot, és a halálbácsitól kapott szép piros almát miért dobja el, mintha égetné a kezecskéjét.

Aztán telt múlt az idő, és egy emberöltő után az emberek elfelejtették a Télapó régi jelentését, mígnem egy, a teljes abnormalitás határára sodródott diák odáig süllyedt, hogy elolvasta az iskolában ajánlott kötelező irodalmat, és így Kosztolányi Dezsőnél az Aranysárkány című regényében a 11.-12. oldalt olvasva kiesett kezéből a könyv a rémülettől, és csak hosszú önynugtatás után mert remegő kezével újra az iromány után nyúlni. De ekkor megbizonyosodva az előbb látottak valóságáról ismét eldobta, és megnyúlt képpel, sírásra görbülő szájjal, szívébe hasítotó világfájdalommal kérdezte:

 

"A télapót felakasztani??? ...És ez kötelező olvasmány?!!!"

Aztán lassan, kis utánajárással kibogozgatta, hogy szegény Kosztolányi nem tudhatta, hogy azt nem illik, hiszen ő az Aranysárkányban még egy gonosz Télapót akasztott fel, nem pedig a jóságos Mikulás bácsit, aki nem húzza a fitymáját a fejére szegény izomsorvadást kapott Barnabásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sama.blog.hu/api/trackback/id/tr3804420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása